Sou a: Inici / Noticies / Quatre caps de setmana d'activitats pel Dia de la Dansa 2018

Quatre caps de setmana d'activitats pel Dia de la Dansa 2018

Ajuntament, escoles de dansa i entitats locals sumen esforços, un cop més, per mostrar el gran potencial de la ciutat en aquest camp
23-04-2018

El Dia Internacional de la Dansa se celebra mundialment cada 29 d'abril. La dansa és, precisament, l’art escènica que utilitza l’expressió del cos com a llenç, una disciplina artística que requereix una dedicació i energia física, on cos i ment són un.

En aquest sentit, la ciutat d’Igualada té una tradició molt important aquest àmbit, amb gairebé una vintena d’entitats i escoles que, d’una manera o altra, es dediquen a la dansa: escoles, esbarts, agrupacions o grups de ball tradicional. Aprofitant aquest potencial creatiu, el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament, amb la col·laboració de diverses escoles i entitats locals, organitzen novament aquest 2018 i durant els mesos d’abril i maig, un seguit d’activitats al voltant de la dansa.

El dissabte, 28 d’abril, a les 19h i a la plaça de l’Ajuntament, la companyia Liant la Troca presenta SIN-CON-TACTO, un espectacle al carrer que tracta de la necessitat d’estar en contacte amb els altres i també amb un mateix. Com, a través dels diferents sentits, s’estableixen relacions, es pertany a un grup o es forma una parella. També la necessitat d’estar sol a l’espai, esperant a algú o simplement que alguna cosa passi. Un món divers on tot pot passar, amb fortes personalitats que desitgen i es desitgen, permetent al públic ser còmplice de les seves trobades. Liant la Troca és un grup de dansa integrada que sorgeix dels tallers de Jordi Cortés com una iniciativa de Patricia Carmona a l’espai d’arts escèniques Roca Umbert de Granollers. Una proposta que compta també amb el suport del departament municipal d’Esports.

El diumenge, 6 de maig a les 18h, es durà a terme la 20a Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada al Teatre Municipal l’Ateneu, una activitat que arriba a la 20a edició i que compta amb la participació de les escoles i esbarts de la ciutat, així com també altres centres de la geografia catalana, convidades per les escoles igualadines. Aquest any seran en total catorze escoles: l’Escola de Dansa Oriental Luna Mora, l’Estudi de Ballet Montserrat Andrés, l’Escola de Dansa Esther Insa de Barcelona, Espai d'Arts Escola de Dansa d’Igualada, l’Agrupació Folklòrica Igualadina, Atrezzo Dansa i Arts Escèniques, Aula Escola de Dansa, l’Escola de Dansa del Consell Comarcal, ARTDance International Dance Program de Barcelona, la Companyia de Dansa d'Igualada dell'Arte - CiaRT Dansa, lEscola de Ballet Maria Cinta de Manlleu, la Companyia Elven, l’Esbart Dansaire Ateneu Igualadí i l’Escola de Ballet Maria Cinta de Manlleu. Una proposta que permetrà conèixer les darreres novetats coreogràfiques realitzades pels diversos centres.

El diumenge, 13 de maig a les 19h, el recentment creat Ballet de Catalunya presentarà la Gala Divertisment al Teatre Municipal Ateneu. El preu  de l’entrada és de 18euros, tot i que els alumnes de les escoles de dansa d’Igualada tindran una bonificació presentant la butlleta signada de l’escola. El Ballet de Catalunya neix amb vocació de mostrar la millor dansa feta a casa i consolidar així la capacitat artística envers aquesta disciplina.  Divertisment és un homenatge al treball i l’esforç i compta amb la col·laboració de totes aquelles persones i institucions que han acompanyat l’equip, fins a poder oferir al gran públic un espectacle fet a mida, amb l'objectiu de mostrar la versatilitat i potencial dels seus ballarins.  Es podrà veure un programa on s'inclouen diversos llenguatges coreogràfics, des del repertori d'El Corsari o El Trencanous, fins al més contemporani, amb coreografies de Raphael Bianco.

Com a activitat complementària del Ballet Catalunya i per tal d’oferir una activitat formativa als estudiants de dansa de la ciutat, el mateix diumenge, 13 de maig, es durà a terme una masterclass de dansa amb el Ballet Catalunya a la sala de miralls de l’Ateneu Igualadí. Els inscrits treballaran amb el director del Ballet de Catalunya, Elias García. El nivell avançat serà de 10:30 a 12h i el nivell intermedi de 12 a 13:30h. El preu és gratuït, però caldrà obtenir i presentar l’entrada de l’espectacle el dia de la masterclass.


Finalment, el diumenge, 27 de maig a les 12h, la Roda d’Esbarts Infantils i juvenils Catalònia se sumarà als actes de commemoració al Teatre Municipal l’Ateneu, on prop d’un centenar d’infants i joves de diversos esbarts presentaran coreografies de danses populars catalanes, amb la voluntat de conrear i preservar el patrimoni d’arrel tradicional. Esbart Santa Eulàlia de Banyeres, Esbart Dansaire de Sant Joan Despí, l’Agrupació Cultural i Dansaire Pla del Penedès i Britac Dansa d’Igualada en seran les protagonistes. El preu de l’activitat és  gratuït i ho o organitza Bitrac Dansa.

  • Compartir