Ràdio Igualada presenta un nou projecte inclusiu i en format podcast: Com ho veus?
El projecte “Com ho veus?” és un programa dirigit i presentat per David Panadés. El David és invident, afiliat a l’ONCE, i participa activament de la vida associativa de la ciutat d’Igualada. Malgrat això, un dia va deixar anar aquesta reflexió “he voltat i he anat a un munt de llocs d’Igualada, però mai ningú s’ha aturat a descriure’m aquests espais. He anat moltes vegades al Teatre Municipal, a la Plaça de l’Ajuntament, però, en realitat, no sé com són”. D’aquí sorgeix el “Com ho veus? “ , 10 voluntaris mostren un espai de la ciutat, in situ, al David Panadés, i ho fan amb un alt nivell descriptiu. Aquest podcast està dirigit a persones invidents i també a tots aquells que vulguin conèixer, amb detall, els 10 espais de la ciutat d’Igualada descrits.
A més, el projecte ha incorporat un capítol “bonus track”. Aquest mes de febrer el David Panadés va visitar les instal·lacions de RAC1 de la mà del periodista igualadí i cap d’informatius de l’emissora, Joan Maria Morros. Morros va ensenyar al David tots els racons de les instal·lacions de l’emissora. Un dels moments més emocionants va ser quan el David va conèixer a Jordi Basté i va poder tenir a les seves mans un premi ONDAS.
El programa s’ha presentat aquest dimecres a la compareixença municipal a l’Ajuntament d’Igualada i ha comptat amb la presència del regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, el propi David Panadés i el codirector de Ràdio Igualada, el periodista, Xavi Dàvila.
Camps ha destacat que Ràdio Igualada presenta “novament un projecte innovador, que aposta pel format podcast perquè es pugui escoltar quan es vulgui. Un projecte que com l’anterior 4Vides que tindrà un èxit i permetrà redescobrir la ciutat a través de com els protagonistes els expliquen i descriuen diferents indrets, amb les seves textures, colors i formes al David.
Xavi Dàvila, periodista codirector de Ràdio Igualada, ha explicat que el programa “ha comptat amb voluntaris que han descrit, amb gran luxe de detalls, els espais al David, creant un munt de moments màgics que ens permeten veure amb una mirada diferent espais de la nostra ciutat”.
Panadés ha destacat que un dels espais que més l’ha impactat ha estat la comissaria dels Mossos “on he pogut visitar el calabós i fins i tot pujar a un cotxe patrulla on els seients de darrera són molt durs”.
Els 10 capítols i el projecte es poden seguir a través de la web www.comhoveus.cat i també a través de les plataformes d’àudio Ivoox i Spotify. Els deu espais comentats són:
LA CASA DE LA FESTA
El president de Dessota, l’Associació de la Imatgeria Festiva d’Igualada sense Foc, Joan Llorach, explica al David els diferents elements de la imatgeria de la ciutat.
COMISSARIA DELS MOSSOS D’ESQUADRA
L’agent de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra de l’Anoia, Rubén Dario Rubio, ha estat l’encarregat de fer-nos una visita detalladíssima a la comissaria d’Igualada.
TEATRE MUNICIPAL ATENEU
El David Panadés ha quedat amb l’actor i director de teatre Pep Farrers. El Pep li ha fet una visita guiada per tot el teatre i li ha ensenyat i descrit la platea, l’escenari, els camerinos i el sotaescenari.
PISTA D’HOQUEI DEL PAVELLÓ DE LES COMES
Antoni Esteban i Dalmau fa una visita guiada al David Panadés pel pavelló de les Comes, que des de fa dècades acull els partits de l’Igualada Hoquei Club.
LOCAL DELS MOIXIGANGUERS, LES COTXERES
Mireia Prat és la sotscap de colla dels Moixiganguers d’Igualada, i s’ha ofert a ensenyar al David Panadés el local d’assaig de la colla castellera de la ciutat.
PLAÇA DE CAL FONT I BIBLIOTECA CENTRAL
Martí Rossell ha volgut ensenyar al David, in situ, els racons més característics de la plaça de Cal Font i la Biblioteca.
PLAÇA DE L’AJUNTAMENT
La periodista Noèlia Garcia ha acompanyat el David Panadés a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada.
PLAÇA PIUS XII, ORÍGEN DE LA CIUTAT
Guillem Torres ha decidit que duria el David on comença la història mil•lenària de la ciutat d’Igualada: la plaça Pius XII, que està ubicada just a l’indret on el primitiu nucli urbà d’Igualada es va consolidar, al segle X.
PLAÇA DE L’ENXUB
Carme Riera és directora del Servei d’Atenció Primària de l’Anoia. Ella s’ha ofert voluntària per mostrar al David el parc de l’Enxub.
BASÍLICA DE SANTA MARIA
Maria del Carme Valls ens ho va posar molt fàcil per acompanyar-la un matí per descriure al David un dels indrets més històrics de la ciutat: la basílica de Santa Maria d’Igualada.