Sou a: Inici / Noticies / Recomanacions davant l'arribada d'una onada de fred

Recomanacions davant l'arribada d'una onada de fred

L'Ajuntament prepara els diferents dispositius de suport a les persones i d'actuació davant qualsevol possible emergència
16-01-2017

Protecció Civil de l’Ajuntament d’Igualada recorda a la ciutadania les principals mesures de seguretat davant l’arribada d’una onada de fred que, segons les previsions, ha de tenir el seu punt àlgid entre aquest dilluns a la nit i el proper dijous.

Aquests consells contemplen, entre altres, tenir especial cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que visquin sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat. Es demana precaució davant els canvis sobtats de temperatura, evitant que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries i, en cas que sigui necessari sortir, evitar els espais oberts exposats al fred i estar-se gaire temps quiet a l’exterior.

Es recorda que cal utilitzar també amb responsabilitat i màxima precaució els calefactors, calderes i aparells de combustió, assegurant que estiguin en perfecte estat, no cobrint-los, allunyant-los d’elements inflamables i ventilant diàriament la llar per garantir l’entrada d’aire net. S’aconsella també, entre altres mesures, mantenir un rajolí d’aigua a les aixetes exteriors per evitar que les canonades es congelin i, si es disposa de reg automàtic, tancar-lo. Cal evitar igualment totes les activitats que puguin comportar mullar els carrers, com regar o fregar.

Els consells es poden consultar en detall AQUÍ i es recorda que, en cas d’emergència, cal trucar immediatament al telèfon 112.

Dispositius especials · Coincidint amb l’arribada d’aquest episodi de temperatures extremes, des dels serveis socials municipals s’oferirà suport a totes aquelles persones que puguin necessitar allotjament, especialment en hores nocturnes, quan s’espera una caiguda més forta de les temperatures. A més, com és habitual també, els equipaments municipals ja disposen de sal per si és necessari escampar-ne als seus accessos a causa de les glaçades.

Paral·lelament, el passat mes de desembre, els diferents operatius d’emergències de la ciutat –Ajuntament d’Igualada, Protecció Civil, Bombers de la Generalitat, Sistema d’Emergència Mèdiques, Creu Roja Anoia, Hospital i Centres d’Atenció Primària, Mossos d’Esquadra i Policia Local­– van dur a terme la reunió de coordinació del Pla de Nevades. Independentment de si aquesta onada de fred acaba portant precipitacions de neu a Igualada, el dispositiu d’emergència per nevades està preparat per a ser activat en qualsevol moment al llarg d’aquest hivern.

  • Compartir