Sou a: Inici / Noticies / Recomanacions per prevenir la proliferació del mosquit tigre

Recomanacions per prevenir la proliferació del mosquit tigre

Amb l’arribada de l’estiu, cal evitar l’acumulació d’aigua en espais exteriors per a combatre la proliferació d’aquesta plaga.
07-06-2016

Des del departament d’Entorn Comunitari de l’Ajuntament d’Igualada es vol transmetre a la ciutadania les recomanacions fonamentals per fer front a la proliferació del mosquit tigre, ja que cal actuar preventivament per tal d’evitar-ne l’aparició.

El període d’activitat del mosquit tigre a Catalunya comprèn aproximadament des del mes de maig fins el mes de novembre. La millor eina davant la propagació d’aquesta plaga és evitar els hàbitats per a la cria dels insectes de manera involuntària i, per això, es recorden les mesures bàsiques perquè tothom sàpiga què cal fer a evitar-ho.

El mosquit adult fa entre 2 i 10 mm i se’l reconeix per les seves ratlles blanques al cap i al cos. A diferència d’altres mosquits, les larves no necessiten molta aigua per criar i es poden desenvolupar en qualsevol recipient de petites dimensions que continguin aigua durant un mínim de set dies, com ara gerros torretes o, fins i tot, cendrers. Per això, la gran majoria de focus d’aquest insecte es troben en les propietats privades, especialment aquelles que tenen patis, terrasses, jardins i horts.

Algunes recomanacions per combatre el mosquit tigre de manera efectiva passen per buidar regularment qualsevol recipient de l’exterior que pugui acumular aigua, evitar les acumulacions en zones de drenatge o canals, buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i les basses petites, evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua, posar peixos vermells que es mengin les larves en fonts de jardí, mantenir les piscines en bones condicions higièniques, tapar els forats dels troncs dels arbres omplint-los amb sorra, eliminar l’aigua de recipients i no tenir objectes de plàstic a l’aire lliure, com ara joguines, sense controlar.

El conjunt de recomanacions es poden trobar AQUÍ.

  • Compartir