Sou a: Inici / Noticies / Reconeixement a la MICOD pels projectes Reintex i Reinmet

Reconeixement a la MICOD pels projectes Reintex i Reinmet

Reintex va adreçar-se al sector del tèxtil i Reinmet, al sector del metall; ambdós van finalitzar amb més d’un 70% d’inserció laboral de les persones formades
27-11-2017

El passat dimecres, 22 de novembre, la Diputació de Barcelona, en el marc de la jornada Ocupació a la  Indústria Local, va dedicar un espai al reconeixement de les entitats que han participat en aquest programa, entre les quals figurava la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD).

El programa Ocupació a la Indústria Local ha comptat amb tretze projectes que ha donat un 81% de cobertura territorial, en els quals han col·laborat 80 ens territorials, havent inserit un 51% de les persones participants.

A la Conca d’Òdena s’han dut a terme, durant el període 2015 - 2017, dos projectes emmarcats en aquest programa, que perseguien el doble objectiu d’afavorir la reinserció laboral de persones en situació de desocupació i de formar treballadors amb les aptituds requerides per la indústria local. El primer, Reintex, va adreçar-se al sector del tèxtil i el segon, Reinmet, al sector del metall. Ambdós van finalitzar amb més d’un 70% d’inserció.

Després del balanç positiu del programa, la Diputació de Barcelona apostarà per continuar promovent la competitivitat de la indústria local durant el període 2018 - 2020, amb una dotació pressupostària de 4 Milions d’euros. En aquesta nova edició agafaran especial importància l’acompanyament de les empreses cap a la indústria 4.0, la necessitat de despertar l’interès per les vocacions industrials entre els joves, l’equilibri de la representació femenina a la indústria i l’augment de la qualitat de l’ocupació.

  • Compartir