Sou a: Inici / Noticies / Recta final del programa 'Cultura emprenedora a l'escola'

Recta final del programa 'Cultura emprenedora a l'escola'

Els escolars ja han obtingut de l’Ajuntament el permís per vendre els seus productes en parades, el 5 de maig al Passeig Verdaguer
24-04-2018

Les cooperatives Dreams Maristes i Maristes Crafts dels Maristes d’Igualada, Emprelàpies i Escoshop de les Escolàpies, Cop Clans i Bob Shop de l’Acadèmia Igualada, E-mil-idees de l’Emili Vallès, Monpins i Cooperavets del Col·legi Monalco, Hey Arts del col·legi Mare del Diví Pastor i Marmoncoop de l’Escola Pia, han visitat aquests dies l’Ajuntament d’Igualada, on les ha rebut l’alcalde, Marc Castells, i la regidora d’Ensenyament, Patricia Illa. Aquestes cooperatives han estat creades pels alumnes de 5è de Primària, en el marc del programa Cultura emprenedora a l’escola impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat a nivell local pels departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada.

Els responsables de les cooperatives van exposar al Saló de Sessions de l’Ajuntament el procés que havien seguit fins al moment per a la constitució de la cooperativa, l’elecció del nom i de l’equip directiu, així com els productes que han decidit elaborat i que posaran a la venda ben aviat. Els cooperativistes van respondre les preguntes de l’alcalde, que va interessar-se per l’activitat de les cooperatives i que va posar en valor aquesta experiència en la formació dels escolars.

El 5 de maig, Mercat de Cooperatives · En aquestes visites a l’ajuntament, els membres de la cooperativa van demanar a l’alcalde el permís per a la ubicació de les parades del mercat en què vendran el seus productes i que se celebrarà el proper dissabte, 5 de maig, al Passeig Verdaguer.

Coincidint també amb la celebració de la fira multisectorial de la comarca, FirAnoia, els estands de les cooperatives s’ubicaran entre els carrers Trinitat i Esquiladors i obriran de 10 a 13h. Tothom que ho vulgui podrà adquirir els productes elaborats pels alumnes durant aquest curs.

Un projecte consolidat · La metodologia del programa Cultura emprenedora a l’escola consisteix en la simulació de la creació, gestió i organització de cooperatives a l'aula per a alumnes de cinquè de primària. En el procés, els alumnes  desenvolupen capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal que reforça l'adquisició de competències bàsiques, a la vegada que es treballa la connexió entre l'escola i el món del treball.

Aquest és el setè any de desenvolupament del projecte, que arriba a 78 municipis de Barcelona i promou el treball conjunt entre els ens locals i els centres educatius. En tot aquest temps, el projecte ha creat 340 cooperatives escolars, amb la participació de més de 7.500 alumnes de 191 centres educatius de la demarcació.

A Igualada, hi participen aquest curs 260 alumnes de 7 escoles, que han creat 11 cooperatives. els centres participants són els Maristes per setè any, les Escolàpies per sisena ocasió, l’Acadèmia Igualada per cinquena vegada, l’Emili Vallès per quarta edició, el Col·legi Monalco per tercer cop, l’escola Mare del Diví Pastor per segon any i, estrenant-se, l’Escola Pia.

IMATGES DE LES VISITES A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

 

 

  • Compartir