Sou a: Inici / Noticies / Rehabilitació de l'escala de la Igualadina Cotonera

Rehabilitació de l'escala de la Igualadina Cotonera

Aquesta acció permetrà recuperar-ne l’aspecte original i garantir, de forma segura, l’accés a les plantes superiors.
25-04-2016

Aquesta setmana s’inicien les tasques de rehabilitació de l’escala principal de la Igualadina Cotonera. L’estructura, situada a la part Est de l’edifici, comunica totes les plantes de l’antiga factoria i fins avui es troba apuntalada per a evitar que augmenti la seva degradació.

Aquesta actuació permetrà retornar a l’escala el seu aspecte original i garantir un accés segur a les plantes superiors. D’aquesta manera, es preveu poder obrir en el futur més espais que permetin visitar altres aspectes d’aquest patrimoni únic, més enllà del pati i la planta baixa que ja són visitables a dia d’avui. El cost d’aquestes obres, d’uns 65.000 euros, l’assumeix l’Ajuntament d’Igualada i amb una subvenció del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els últims anys s’han dut a terme diferents accions per a recuperar l’aspecte original a la factoria, consolidant-ne l’estructura, recuperant les seves façanes, la coberta, la portalada original i la rampa de llambordes d’accés al pati i, finalment, reobrint-la per a la celebració d’esdeveniments culturals puntuals i per a la seva utilització com a espai distintiu que facilita la interpretació del passat tèxtil de la ciutat i la comarca.

El complex de la Cotonera, que data de l’any 1841, és la fàbrica tèxtil d’estil manxesterià més antiga que es conserva a Catalunya i va ser declarada Bé d’Interès Local l’any 1997 i Bé Cultural d’Interès Nacional el 2006. Consta d’una gran nau central rectangular de cinc plantes, amb planta baixa, tres pisos i golfes, i amb grans finestres que permetien aprofitar al màxim de la llum natural per a la seva activitat industrial.

  • Compartir
Pertany a: