Sou a: Inici / Noticies / 'Rhümia' arriba diumenge vinent al Teatre Municipal l'Ateneu

'Rhümia' arriba diumenge vinent al Teatre Municipal l'Ateneu

L’espectacle va guanyar el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ 2016, un dels premis que s’atorguen a la Nit de Circ
13-02-2017
'Rhümia' arriba diumenge vinent al Teatre Municipal l'Ateneu

Foto: Josep Aznar

Rhümia, l’espectacle guanyador del Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ, que va obtenir com a premi una gira per Catalunya valorada en 16.000 euros, es representarà el proper diumenge, 19 de febrer, a les 19h, al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. Al llarg del 2017 també es representarà a: Mataró, Tiana, Sant Boi de Llobregat, Torelló i Terrassa.

Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres de 19 a 21h, el dissabte d'11 a 14h i, des d’una hora abans de la funció, a la taquilla del Passatge Vives. Les localitats, que també es poden adquirir a www.ticketea.com, tenen un preu de  12 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.

Rhümia · Quan les llums de la pista s’apaguen un cop acabat el “bolo de trabajar”, toca posar-se l’abric de personeta, agafar aires de dignitat i sortir a fora el carrer per fer cap a casa, amb la por que aquest món tan seriós no ens devori. Només cal que algú ens ajudi a encendre l’espurna, perquè quan ens toqui actuar en allò que en diuen el “món real”, demostrem amb el nostre comportament que podem canviar alguna realitat.

Aquesta família "inestable" de pallassos i músics excepcionals dirigits per Martí Torras Mayneris, que són Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià i Pepino Pascual, acullen a casa seva l’artista de carrer, músic, clown i luthier, Mauro Paganini, que aporta el seu univers màgic per tancar la segona part d'aquesta bilogia clownesca que vam començar amb Rhum.

A casa dels Rhum & Cia., hi ha un altre món possible, una altra pista de circ més íntima amb noves entrades de pallassos, cançons i músiques d’arreu del món i és plena d’emocions absurdes i concretes. Imaginades i reals. No és gens diferent del que passa a qualsevol llar d’arreu del món perquè finalment el circ és qualsevol univers i cada casa és un circ on tothom hi té cabuda.

Rhümia és un cant a l’esperança, a la necessitat de riure i fer riure per sobre de totes les coses. Aquí i allà, als que ja en saben i als que en sabien i n’han de tornar a aprendre. El riure, l’arma més poderosa de la felicitat, amagat sota un nas vermell.

Rhum & Cia · Rhum & Cia. neix de la voluntat de crear un espectacle homenatge a Joan Montanyès i Martínez, més conegut com a Monti.

Martí Torras estava treballant amb en Joan Arqué i en Monti en el que havia de ser el nou espectacle de Monti & Cia., que s'estrenava a la Fira Tàrrega 2013 i després faria temporada al Teatre Lliure de Montjuïc. Desgraciadament la malaltia que patia en Monti i la seva posterior mort no van permetre arribar a bon port.

Mesos més tard, Martí Torras va decidir tirar endavant una nova història, inspirada en aquell Rhum que va escriure amb en Monti, però diferent perquè no parlaria de la mort d'aquell pallasso sinó dels que es quedaven a la seva companyia de pallassos. No tenia sentit intentar aixecar el mateix espectacle sense ell, pels components dramàtics que aquell tenia.

Amb la complicitat de la família i molt especialment de Jordi Martínez, el seu tiet, es va aconseguir el finançament gràcies al Festival Grec de Barcelona i la productora Velvet Events. Més endavant  va sorgir la possibilitat d'exhibició al Teatre Lliure de Gràcia, seu d'alguns dels espectacles de Monti & cia.

Una nova troupe de pallassos, conformada pel primer i el darrer carablanques del Monti: el mateix Martínez i Joan Arqué, a qui se sumarien l'antic company de batalles i còmplice musical Pep Pascual i dos grans músics i intèrprets de dilatada trajectòria en d'altres companyies, Roger Julià i Guillem Albà.

Després de l'èxit de crítica i públic al Festival Grec 2014, la temporada amb entrades exhaurides al Teatre Lliure i el Premi Zirkòlika al Millor Espectacle de Pallasos 2014, aquest meravellós equip artístic i tècnic  forma ara una nova companyia de Pallassos que fan teatre o que fan Teatre de pallasos: Rhum & Cia.

Al 2016, Rhum & Cia va preparar el seu segon espectacle; Rhümia, amb la incorporació del músic i clown Mauro Paganini, en substitució de Guillem Albà, i l'èxit de l'estrena dins del Festival GREC ha fet que guanyi el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ.

 

  • Compartir