Sou a: Inici / Noticies / S’aprova el nou cartipàs de l’Ajuntament d’Igualada, que apropa l’acció del govern municipal als barris i a les entitats

S’aprova el nou cartipàs de l’Ajuntament d’Igualada, que apropa l’acció del govern municipal als barris i a les entitats

El ple ha aprovat recuperar la figura de Cap de l’Oposició per tal de donar una major pluralitat en els grans projectes de ciutat
29-06-2023

L’Ajuntament d’Igualada ha aprovat amb els vots a favor dels 10 regidors del Govern, l’abstenció dels 5 regidors del grup municipal d’Igualada Som-hi i els vots en contra dels 3 regidors d’ERC i dels 3 regidors de Poble actiu, el cartipàs municipal per al mandat 2023-2027 que ara s’enceta.

Així, la proposta aprovada, que defineix l’organització de l’Ajuntament d’Igualada, deriva d’una reorganització de les carteres i dels règims de dedicació dels càrrecs electes amb responsabilitats a Govern, tenint en compte que aquest ara compta amb un regidor més que en l’anterior mandat. I tenint en compte també la voluntat d’augmentar la dedicació a barris i a entitats. Així finalment seran 5 els regidors amb dedicació exclusiva (alcaldia inclosa) i 1 amb dedicació parcial, mentre que 4 es regiran pel règim de dietes per assistència.

D’altra banda, el ple ha aprovat recuperar la figura organitzativa de cap de l’oposició, a través de la modificació del Reglament Orgànic Municipal i d’una resolució d’Alcaldia. L’objectiu és facilitar crear consensos entre el Govern i l’oposició ja que entre les atribucions que s’especifiquen per a la nova figura institucional hi ha, per una part, la de ser consultat, a iniciativa de l’alcalde, sobre els afers de més importància per al municipi i per l’altra, proposar millores de l’acció pública. També es vol donar una major pluralitat en els grans projectes de ciutat.

Així mateix, s’estableix que seran 3 els portaveus dels grups municipals i 7 els regidors que s’acolliran al règim de dietes per assistència, a part de la figura de cap de l’oposició.

El cartipàs municipal també determina que seran 4 les places de personal eventual.

Una organització que s’acull a la normativa vigent ja que, segons aquesta, l’Ajuntament d’Igualada pot disposar de fins a 11 regidors a dedicació exclusiva i 7 places d’eventual.

Donar compte de decrets d’alcaldia relatius a l’organització del consistori

En el ple també s’ha donat compte del nomenament de quatre Tinents d'Alcalde, que són 4 regidores:

CARME RIERA I MINGUET, primera Tinent d’Alcalde

CARLOTA CARNER I CARRER, segona Tinent d’Alcalde

PATRÍCIA ILLA I BORGE, tercera Tinent d’Alcalde

SANDRA DE LA IGLESIA COLET, quarta Tinent d’Alcalde.

 

Igualment s’ha donat compte del nomenament dels regidors i regidores de districte:

Districte Centre : JOSEP MARIA CARPI I CUATRECASES

Districte Ponent: MIQUEL VIVES I SINGLA

Districte Pla de Sant Magí: PATRÍCIA ILLA I BORGE

Districte Llevant: CARME RIERA I MINGUET

Districte Les Comes: JORDI MARCÈ I TERMES

Districte Sesoliveres- La Massa: CARLOTA CARNER I CARRER

També s’ha donat compte de la delegació de competències de l’alcalde en favor dels regidors, establint-se l’organització del govern en les següents regidories:

      Cultura i Salut pública. Carme Riera.

-       Governació, Habitatge, Igualtat, LGTBIQ+ i Universitats. Carlota Carner.

-       Barris, Civisme, Esports i Formació professional. Patrícia Illa.

-       Ensenyament, Infància, Joventut i Cooperació . Josep Ma. Carpi.

-       Hisenda, Urbanisme, Règim Intern i Coordinació. Montse Duch.

-       Mobilitat, Entitats i Via pública.  Miquel Vives.

-       Dinamització econòmica, Entorn urbà i Sostenibilitat. Jordi Marcè.

-       Relacions institucionals i Agermanaments. Pere Camps.

-       Acció social. Sandra de la Iglesia.

En el ple extraordinari del mes de juny s'ha aprovat també els representants municipals a les diferents comissions, òrgans de govern, juntes i consells d’administració que compten amb membres del consistori.

  • Compartir
Pertany a: