Sou a: Inici / Noticies / S’aproven les bases inicials de les subvencions per a empreses

S’aproven les bases inicials de les subvencions per a empreses

S’han creat tres línies d’ajuts adaptats a la situació econòmica generada per la pandèmia
31-03-2021

L’ajuntament d’Igualada ha aprovat, en el Ple d’aquest dimarts, les bases inicials de les subvencions per a empreses d’aquest any. En aquesta convocatòria les bases s’han adaptat a la situació econòmica i social provocada per la pandèmia i s’ha posat èmfasi en l’ajuda en el procés de creació de les empreses, en l’adaptació al mercat i en els nous projectes de cooperació empresarial.

Un cop s’hagin aprovat definitivament les bases es preveu obrir la convocatòria en els dos mesos complets de juliol i agost amb les tres línies de subvencions a fons perdut que contenen.

Per presentar-se a la línia de creació d’empreses, caldrà que l’empresa s’hagi creat durant el 2020 i la subvenció mínima que s’obtindrà és de 500 euros. Si, a més, l’empresa s’ha creat en la forma jurídica de societat cooperativa, ha fet inversions en material, contractacions laborals indefinides, disposa d’un Pla d’Igualtat d’Oportunitats, la subvenció podrà arribar fins al màxim de 4.000 euros, segons sigui la puntuació que obtingueu.

Si s’opta per la línia d’adaptació i millora de l’activitat empresarial, caldrà tenir un document de planificació per a l’adaptació i millora de l’empresa que expliqui, principalment, el diagnòstic i objectius d’aquest canvi. Es valoraran diferents aspectes continguts en aquest document, així com la seva coherència amb la documentació presentada i per a la qual es podrà obtenir entre 1.000 i 5.000 euros de subvenció, segons sigui la puntuació obtinguda i el pressupost d’adaptació de l’empresa al mercat.

La tercera de les línies va destinada a ajudar a les empreses a la realització de nous projectes en base a la fórmula de cooperació empresarial. Aquestes empreses hauran de disposar d’un projecte empresarial de cooperació, així com un conveni de col·laboració que expliqui el contingut global del projecte així com la forma de cooperació. L’Ajuntament atorgarà el 50% de la despesa aprovada, amb el mínim de 5.000 euros i màxim de 10.000 euros de subvenció a fons perdut, segons sigui la puntuació obtinguda i el pressupost aprovat.

  • Compartir