Sou a: Inici / Noticies / S’inicien les obres d’enjardinament i millora del lateral de la segona part del Parc Central

S’inicien les obres d’enjardinament i millora del lateral de la segona part del Parc Central

S’han plantat 28 nous arbres que donaran continuïtat al passeig que comunica les dues zones del Parc Central
10-11-2021

Aquesta setmana s’han iniciat les obres d’enjardinament i millora del lateral de la segona fase del Parc Central, a la zona compresa entre l’Hospital Universitari d’Igualada i el carrer d’Itàlia. En aquest lateral s’hi ha plantat 28 nous arbres donant continuïtat a l’enjardinament que ja s’ha fet a la primera zona del parc. En total s’enjardinaran 2.052 m2 amb espècies amb un baix o mitjà requeriment d’aigua. L’enjardinament es complementa amb 350 plantes arbustives de 25 espècies diferents, escollides per a que la seva floració s’allargui tot l’any.

Aquestes obres també han contemplat les millores d’accessibilitat del pas de vianants del Carrer d’Itàlia, que es mourà per tal d’alinear-lo amb el passeig de sauló que uneix les dues parts del Parc Central. Per tal de facilitar aquesta connexió també s’han trasplantat dos dels plataners que estaven al mig del passeig i es replantaran de forma paral·lela al lineal d’arbres que delimita la zona destinada als vianants.  

Un cop acabat l’enjardinament del lateral, s’iniciarà la segona fase del Parc Central que contempla la construcció d’un gran parc infantil en el què s’hi plantaran més de 200 arbres.  Marc Castells ha explicat que “aquesta és una mostra de la transformació verda per la que aposta Igualada i que ha convertit el parc Central en un dels pulmons verds de la ciutat”.

 

  • Compartir