Sou a: Inici / Noticies / Samfaina de Colors presenta 'Els cistells de la caputxeta'

Samfaina de Colors presenta 'Els cistells de la caputxeta'

Les entrades són a 6 euros, 5 euros per als socis de Xarxa, i es poden comprar al vestíbul de l’Ateneu des d’una hora abans de l’inici
13-11-2018

La Xarxa d'Igualada porta diumenge vinent Els cistells de la caputxeta, una nova proposta de Samfaina de Colors, és a dir de  Mirna Vilasís i Xavi Múrcia que, des de 1988, omplen els teatres i els auditoris amb un estil propi basat en la senzillesa, la naturalitat i la sensibilitat musical. L’espectacle tindrà lloc al Teatre Municipal l’Ateneu el proper diumenge, 18 de novembre, a les 18h. Les entrades són a 6 euros, 5 euros per als socis de Xarxa. La venda d’entrades tindrà lloc al vestíbul de l’Ateneu, des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.

La companyia · Mirna Vilasís i Xavi Múrcia van crear Samfaina de Colors el 1988 per difondre la música, els instruments i la cultura tradicional dels Països Catalans entre les nenes i els nens. Música, teatre, instruments, poesia i arts escèniques. Al llarg d'aquests anys de treball ininterromput Samfaina de Colors ha creat 25 espectacles musicals, ha realitzat més de 5.350 representacions arreu del país, i els seus espectacles els han vist més de 2'5 milions d'espectadors.

Els espectacles són de nova creació, singulars, originals i amb llenguatge propi. Estan en constant evolució, buscant la innovació en cada nou treball. Experimenten, cerquen, barregen nous llenguatges artístics: teatre, música, poesia, arts visuals, dansa i tecnologia, fugint de l’artificiositat i de la repetició. Això els ajuda a créixer dia a dia i així han aconseguit arribar fins avui, amb la il·lusió intacta de quan van crear fa 30 anys Samfaina de Colors. Sempre treballen en català, buscant les arrels i potenciant-les.

Samfaina de Colors ha enregistrat els discos Convit a la festa (PDI 1994), Ralet, ralet (Discos a mà 2000), Nou pometes té el cançoner (Discos a mà 2002), De bracet (Discos a mà 2009), Cançons de bressol (Edicions 62 2011) i Càpsules (Discos a mà 2012), ) i Els tres porquets es caguen de por (Discos a mà, 2016). Mirna Vilasís i Xavi Múrcia van crear l’any 2000 el seu propi segell discogràfic, Discos a mà.

Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, des del 1994 porten una carrera paral·lela a la de Samfaina de Colors adreçada al públic adult. Fins al 2005 van liderar els grups Tralla i La Cobleta de la Selva, amb els quals van enregistrar cinc discos i van fer moltíssimes actuacions arreu del país i també gires per tot Europa. Amb Tralla van rebre molts dels premis més importants del país.

L'any 2009, Vilasís i Múrcia inicien una aventura artística en solitari per a públic adult amb la publicació dels discos: Mirna Vilasís té publicat el disc Mirna (World Village, 2009) i el 2015 el segueix Espero meravelles, tretze poemes de Montserrat Abelló, cantats des de l’emoció, la força i la bellesa que sempre l'han definit. Xavi Múrcia ha publicat els discos Electrocançó-Xavi Múrcia (Discos a mà, 2009), A contrapeu-Xavi Múrcia (Discos a mà, 2012) i  A través de Vinyoli (Discos a mà, 2012). Els espectacles de Samfaina de Colors dels darrers anys són Trinco, trinco, Ralet, ralet, Nou pometes té el cançoner, El grill Esteve i l’orquestra del bosc, Nens, al pati!, De bracet, Càpsules, Cabaret Patufet i Els tres porquets es caguen de por.

Els cistells de la caputxeta · Ara es veu que el famós cistell de la Caputxeta no era un de sol, no. Dotze, en té. Un per a cada mes de l'any. El cistell del gener, el cistell del febrer, el cistell del març... i així fins a completar la dotzena. I, si bé és cert que dins del cistell hi porta melmelada, suc i galetes, també és veritat que cada mes de l'any s'hi ha deixat caure en forma de vers i de tonada. De poesia i de cançó.

Avui farem el xafarder per veure què trobem dins d’Els cistells de la Caputxeta. Samfaina de Colors fa una passejada pel calendari a través del llibre de poemes de Miquel Martí i Pol Per molts anys!, on el poeta dedica una poesia a cada mes de l'any. I, ja que hi som, ens cantaran diverses cançons assenyalades per a cadascuna de les principals dates festives. Cançons de festa, de fer feina, de Nadal... Música tradicional, poemes, cançons, estris i joguines. Samfaina de Colors en estat pur.

(*informació via La Xarxa d'Igualada)

  • Compartir