Sou a: Inici / Noticies / Santa Maria acollirà el concert “Victimae Paschalis” dissabte 10 d’abril

Santa Maria acollirà el concert “Victimae Paschalis” dissabte 10 d’abril

L’igualadí Carles Prat és el director del projecte que comptarà amb la veu de dotze cantants professionals
31-03-2021

El dissabte, 10 d’abril de 2021, a les 6 de la tarda, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria d’Igualada el concert “Victimae Paschalis. La paraula i la música dels misteris pasquals, de la tenebra a la llum.”

La història de la passió, mort i resurreció de Jesucrist és de les més musicades al llarg dels segles. Els més grans compositors han utilitzat el textos propis del temps de quaresma i el temps pasqual per enriquir la litúrgia i proporcionar-li una atmosfera encara més mística.

Victimae Paschalis relata aquest període quaresmal i pasqual a través dels textos propis de l'evangeli i del temps litúrgic. Textos que recitarà l'orador Enric Arquimbau i que serviran de fil conductor per les peces que oferirà LUX Ensemble al llarg del concert. Peces de compositors del renaixement i barroc com O vos omnes de TL de Victoria o  O Crux de Ferran Sors i també peces actuals de compositors vius com Ubi caritas de Ola Gjeilo, Da pacem de Arvo Pärt o Judas mercator pessimus del compositor igualadí Carles Prat, director musical de la formació.

LUX Ensemble és una formació professional enfocada a la música vocal i amb la clara ambició d'acostar el repertori coral actual al gran públic, creant projectes on a més a més de la múscia s'hi mesclin altres facetes artistiques per tal de connectar l'oient amb el missatge que explica la música.

L'Igualadí Carles Prat és l'iniciador i director musical d'aquest projecte que per aquest concert comptarà amb la col·laboració de dotze cantants professionals per dur a terme un repertori exigent, actual i alhora amè.

El concert està organitzat pel Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada. Les entrades es poden adquirir a www.tiquetsigualada.cat a un preu de 15 €, amb descomptes habituals. També es poden obtenir presencialment els dijous dia 1 i 8 d’abril a la taquilla del Teatre Municipal l’Ateneu. No es vendran a l’església abans del concert.

  • Compartir