Sou a: Inici / Noticies / Satisfacció de l’Ajuntament d’Igualada davant l’estudi informatiu de millora i reforma de l’autovia A2

Satisfacció de l’Ajuntament d’Igualada davant l’estudi informatiu de millora i reforma de l’autovia A2

L’estudi inclou les principals demandes de la Capital de l’Anoia, s’hi afegiran, però, dues al·legacions per connectar amb carrils bici Igualada i l’Espelt i el Polígon de Les Comes amb Òdena.
04-05-2022

Marc Castells, Alcalde d’Igualada, ha valorat positivament l’estudi informatiu de reforma i millora de l’A2 entre Igualada i Martorell que el Ministeri de Foment ha presentat recentment. Aquest estudi mostra el nou traçat d’aquesta important via de comunicació i també les noves connexions amb els municipis. El document inclou les principals demandes de l’Ajuntament d’Igualada.

Castells ha explicat que des de fa anys els diferents municipis afectats per l’actual traçat de l’A2 han reivindicat al Ministeri de Foment aquesta millora en la via, principalment pel que fa a la seguretat. L’Alcalde d’Igualada ha recordat que l’any 2015, diversos alcaldes “ja vam denunciar públicament l’alta sinistralitat entre Castellolí, Igualada i Òdena i demanàvem la millora de seguretat en un tram que no compleix els estàndards de seguretat europeus, un dels més importants és la corba pronunciada a l’alçada de Castellolí que en el nou traçat s’elimina”.

Castells ha destacat quatre millores importants que presenta el nou traçat de l’A2 en aquest estudi informatiu al que ara es podem presentar al·legacions. Una de les millores per Igualada i també a Òdena, és el canvi en  la sortida de l’Espelt que en el nou traçat compta amb una incorporació molt més integrada i segura. En aquest punt l’Ajuntament d’Igualada, ha explicat Marc Castells, farà una al·legació per continuar un carril bici que uneixi Igualada i l’Espelt i que fomenti la mobilitat sostenible i segura.

En segon lloc hi ha la millora en la connexió de l’A2 en la Rotonda entre el Barri de Fatima i Set Camins, que ara mateix no permet una connexió ràpida amb l’autovia. El projecte contempla la demanda de l’Ajuntament d’Igualada de millorar la connexió amb l’A2 d’aquest punt i fer-lo possible des dels dos sentits facilitant la mobilitat de Fàtima i Set Camins.

El projecte també fa més segura l’entrada 555 a Igualada, una de les entrades amb més volum de vehicles. Aquesta millora és una demanda d’Igualada i Òdena que, a banda, permetrà la connexió del polígon de Les Comes  amb el nucli d’Òdena, permetent la mobilitat sostenible a peu o en bicicleta entre els dos municipis.

Finalemt Marc Castells ha destacat un dels punts importants que contempla aquest estudi: el trèbol de connexions entre l’A2, la C15 i C37. Amb el projecte de millora l’autovia quedarà completament connectada amb aquestes dues vies importants de l’eix diagonal.  Venint de Barcelona, Lleida, Manresa o Vilafranca aquesta connexió permetrà totes les possibilitats de gir. Castells ha qualificat de gran utilitat i extraordinari aquest nus de comunicacions que posiciona a Igualada “en un punt estratègic de la connectivitat de les vies de comunicació catalanes.”

Davant d’aquest projecte, per part de l’Ajuntament d’Igualada  hi haurà dues al·legacions. Una per connectar amb Igualada el carril bici que ara queda tallat a Sant Genís per tal que arribi fins a la Capital de l’Anoia i una altra per continuar un carril bici que uneixi Igualada i l’Espelt  i que fomenti també  la mobilitat sostenible i segura.

Marc Castells ha finalitzat la valoració d’aquest projecte recordant que els grans objectius per la ciutat en matèria d’infraestructures ja estan tots en marxa. La Connexió d’Igualada amb la Ronda Sud, l’ampliació de la C-15 i també, amb al presentació d’aquest projecte, la millora i reforma de l’A2.

 

  • Compartir