Sou a: Inici / Noticies / Sebastián Arce Gerecz i Adrián Haro guanyen el premi Igual’ART 2019/20 amb el projecte ‘Magnòlia’

Sebastián Arce Gerecz i Adrián Haro guanyen el premi Igual’ART 2019/20 amb el projecte ‘Magnòlia’

La mostra, que es materialitzarà l’any 2020 a l’espai de les encavallades del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, estarà conformada per quatre fotografies per cadascuna de les sis etapes de creixement de la protagonista
06-11-2019

Sebastián Arce Gerecz i Adrián Haro han obtingut el premi Igual’Art 2019/20, dotat amb 2.000€ amb el projecte “MAGNÒLIA”, que té com a centre la fotografia i l’audiovisual. La distinció és convocada per l’Ajuntament d’Igualada, a través del Departament de Promoció Cultural, amb l’objectiu d’estimular la creació artística en l’àmbit local i consisteix en un concurs de projectes d’arts visuals inèdits en qualsevol de les seves disciplines: pintura, escultura, dibuix o gravat, com també en fotografia, videoart o la combinació de qualsevol d’elles.

El Jurat d’aquesta edició ha estat format per Raquel Camacho, directora de La Gaspar;  Pere Camps, regidor de Promoció Cultural, Ester Comenge, llicenciada en Belles Arts; David Obiols, professor de la Gaspar;  Josep Rabell, cap del servei de cultura; Xavier Vives, president de disseny=igualada, i Joan Sala com a secretari.

Els autors guanyadors del projecte són dos joves endinsats en diverses branques de la comunicació visual i amb moltes ganes de crear, així com de fer sentir. Són moltes les motivacions que els fan treballar en Magnòlia. Per una part, la satisfacció que suposa fer créixer una cosa, per l’altra, la possibilitat de tenir una peça tan sòlida per mostrar a l’hora de moure’s pel món i per última, fer-ho viure.

Basant-se en la dansa com a llenguatge, Magnòlia és una obra que pretén transmetre un determinat estat d’ànim al públic, tintada amb un transfons psicològic. El projecte inclou branques audiovisuals i editorials, tot i que de moment  s’orienta en la fotografia. Aquest apartat fotogràfic, sota la direcció de Sebastián Arce, estarà format per una exposició d’imatges que il·lustraran el procés de creixement de la protagonista.

La mostra, que es materialitzarà l’any 2020 a l’espai de les encavallades del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, estarà conformada per quatre fotografies per cadascuna de les sis etapes de creixement de la protagonista. Les ampliacions es realitzaran a mida 600x900 mm i permetran a la vista del públic recórrer la imatge amb un espai suficient i ampli. Seran peces grans, potenciant el sentiment que intenten transmetre i s’editaran postals perquè el públic pugui endur-se un record físic, al qual sovint lliguem records comuns. Comptarà també amb una ambientació acústica formada per peces musicals que han estat presents durant la seva creació.

Magnòlia ha obert un projecte de micromecenatge, a través de la plataforma Verkami, per contribuir al seu finançament. Les persones interessades hi poden col·laborar a través de vkm.is/magnolia.

  • Compartir