Sou a: Inici / Noticies / Segona edició de l'Stage de Banda Simfònica

Segona edició de l'Stage de Banda Simfònica

El treball d’aquestes sessions culminarà el dia 29 de novembre amb un concert públic al Teatre Municipal l’Ateneu.
16-09-2015

El proper 17 d’octubre s’iniciarà a Igualada el segon Stage de Banda Simfònica d’Igualada. Aquestes estades musicals, que es duran a terme a l’Escola Municipal de Música, constaran de quatre sessions intensives de treball i un total de 35 hores, els dissabtes 17 i 31 d'octubre, i 14 i 28 de novembre, de 10h a 14h i de 16h a 20h. A banda, es duran a terme activitats complementàries de formació, com ara concerts didàctics o xerrades, entre altres. El treball d'aquestes sessions culminarà amb un concert públic que es durà a terme el dia 29 de novembre al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada, a les 12h.

L’objectiu del segon Stage de Banda Simfònica passa per estimular el treball dels instruments de vent, un grup que inclou també la percussió i els instruments de corda - arcs greus –violoncels i contrabaixos– mitjançant repertoris de concert del gènere de Banda Simfònica. L’esdeveniment coincideix amb l'inici de curs i vol afavorir l'interès per la música, l'intercanvi artístic i la cooperació entre les persones participants, de diferents nivells i procedències.

Les inscripcions són gratuïtes i obertes a tots aquells estudiants, amateurs i professionals que hagin realitzat estudis de grau mig o bé que el seu nivell sigui equivalent, com a mínim, a un segon cicle de grau professional dels actuals estudis reglats, de les especialitats instrumentals de flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, fiscorn, bombardí, tuba, percussió, violoncel i contrabaix. Els directors, professors i assistents seran professionals de renom.

En la primera sessió de treball, els participants realitzaran una audició que podran portar-la preparada de casa o bé podran assajar-la a la mateixa escola durant les primeres hores de la jornada. Els estudiants i amateurs que ho vulguin o que no tinguin el nivell suficient requerit, també podran assistir a les sessions en qualitat d'oients. A les sessions, en definitiva, s’hi podrà assistir a través de tres categories de participació, que seran les d’oient, alumne actiu i professional col·laborador.

Les obres tindran un nivell de qualitat simfònica i abastarà quatre àmbits, com són les transcripcions per a banda d’obres simfòniques i de música de pel·lícules, les obres originals per a banda simfònica, les obres de música catalana i les obres de repertori ibèric costumista.

El projecte, impulsat pel departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada conjuntament amb Contrapunt, plataforma per a la promoció d'activitats musicals, i compta amb la col·laboració de l'Escola de Música Conservatori d'Igualada i la Banda de Música d'Igualada (BMI).

Les inscripcions es podran formalitzar del 24 de setembre al 7 d'octubre, omplint una butlleta que es pot trobar AQUÍ. En la primera sessió es lliurarà a les persones participants el material necessari per a dur a terme les sessions, en el qual s’hi trobaran les partitures. En acabar, els participants obtindran un diploma avalat per la direcció de l’stage i l'Ajuntament de la ciutat.

Per a més informació es pot consultar el web de l’Ajuntament d’Igualada o trucar als telèfons 93 807 80 21 o 93 804 08 84, o bé escriure un correu electrònic a l'adreça electrònica .

 

  • Compartir