Sou a: Inici / Noticies / Segona fase dels Micronegocis amb Aparador

Segona fase dels Micronegocis amb Aparador

Per a fer costat als emprenedors, l’Ajuntament oferirà quatre nous locals amb lloguer assequible i orientació en l’arrencada del seu negoci.
01-07-2015

L’Ajuntament d’Igualada, a través de l’Institut Municipal de Cultura (IMC) i amb el suport de les àrees municipals de Dinamització Econòmica i Comerç, l’àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, impulsa la segona fase del projecte Espais del Centre, Micronegocis amb Aparador. Aquest dimecres n’han fet la presentació la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón, i el regidor de Promoció Cultural i Comerç, Pere Camps. En aquesta segona fase es proposen dos nous locals situats al Passatge del Capità Galí, número 7, i al carrer Custiol, número 15, a banda d’altres dos locals que s’estan concretant actualment i que es donaran a conèixer ben aviat.

La iniciativa va néixer el 2013 amb la voluntat d’afavorir la posada en marxa de negocis de petit format a càrrec de nous emprenedors i, alhora, revitalitzar el nucli antic que, en els darrers anys, havia vist com diferents establiments tancaven. Els objectius, doncs, passen per estimular el comerç i l’activitat econòmica, donant valor alhora a aquesta zona de la ciutat i afavorir també un veïnatge de proximitat. A banda, es persegueix crear en aquests passatges un espai que es configuri com a clúster d’activitat creativa, que potenciï la dinàmica econòmica, comercial i que fomenti l’autoocupació, sense oblidar el vessant cultural.

Per materialitzar el projecte, l’Ajuntament ha elaborat un plec de clàusules administratives de procediment obert, que permet que hi pugui optar tothom que reuneixi les condicions demanades. Les propostes que es presentin hauran de complir amb uns paràmetres de viabilitat econòmica i financera del projecte, aportant una memòria explicativa on es considerin tots els aspectes que faran de l’activitat un negoci autosuficient durant el període d’arrendament. Aquesta memòria es podrà elaborar amb el suport del Servei d’Assessorament Empresarial de l’Ajuntament. Per participar d’aquest servei públic gratuït cal concertar prèviament una entrevista.

Amb els Espais del Centre, l’Ajuntament posa a disposició locals comercials buits del centre històric, mitjançant l’arrendament a preus avantatjosos. Els emprenedors que aconsegueixin un d’aquests espais pagaran al consistori un lloguer al voltant dels 90 euros mensuals, de manera que poden centrar els seus esforços i inversions en la millora i impuls de l’establiment.  

El dimecres, 15 de juliol, a les 11h, es farà a l’Ajuntament d’Igualada una sessió informativa oberta a tots els interessats. Tota la informació dels locals i del procés de sol·licitud, que finalitzarà el proper 30 de setembre, es podrà consultar properament a www.espaisdelcentre.cat.

  • Compartir