Sou a: Inici / Noticies / Segueixen en marxa les activitats dins de l’Octubre Solidari

Segueixen en marxa les activitats dins de l’Octubre Solidari

HI ha programades diverses exposicions, xerrades i sortides organitzades per entitats solidàries i de cooperació durant tot el mes d’octubre
19-10-2021

L’Octubre Solidari segueix amb les activitats programades al llarg de la propera setmana. Després de la Mostra d’Entitats Solidàries i de les activitats que es van dur a terme els primers dies de mes, les entitats solidàries i de cooperació de la ciutat presenten noves propostes.

Acaps (Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí) ha programat dues activitats el dia 27 d’octubre a les 19h a la Sala Jordi Sellarès de l’Espai Cívic Centre.

En primer lloc, la presentació del documental “Igualada i el poble sahrauí: 25 anys d’amistat” realitzat per l’igualadí Dan Ortínez. El documental recull imatges de la relació establerta entre Igualada i Mahbes, des dels seus inicis fins a l’actualitat. Quins projectes s’han dut a terme, com han evolucionat els primers protagonistes i quines vinculacions s’han establert entre les dues comunitats al llarg d’aquests anys. 

A continuació, tindrà lloc la presentació del llibre “La enfermera del desierto” de Jorge Molinero Huguet, que explica la història d’una infermera espanyola que, per amor, se’n va anar als camps de refugiats i va sumar-se a la resistència sahrauí.

La presentació serà a càrrec de l’autor de la novel·la, Jorge Molinero, i comptarà amb la presència de la protagonista, Montse Azcorbe Sagrera, la infermera que va lluitar per la llibertat del poble sahrauí.

El diumenge 31 d’octubre, Acaps torna a organitzar la caminada solidària, una activitat ja tradicional dins de la programació de l’Octubre Solidari. La caminada, conduïda enguany per l’Associació cívico-cultural Inama, sortirà de l’Estació Vella a les 9 del matí. Es farà una ruta circular d’uns 15 kilòmetres de recorregut amb sortida i arribada a Igualada, que passarà per Montbui poble i Vilanova del Camí. Les inscripcions es faran al mateix lloc abans de la sortida.

Dijous 28 d’octubre, el Cine Club organitza la projecció de dos passis de la pel•lícula d’animació “El pan de la guerra”; la primera a les 20 hores en versió doblada i, la segona, a les 22 hores, en versió original, a l’Ateneu Cinema. El preu de les entrades serà d’un euro i es podran adquirir al web del cinema (ateneucinema.cat).

“El pan de la guerra” explica la història de la Parvana, una nena afganesa d’onze anys que viu a Kabul i que, quan detenen el seu pare, ha de disfressar-se de noia per poder treballar a l’Afganistan dels talibans.

 

L’Espai Cívic Centre acollirà, des de divendres 25 d’octubre i fins diumenge 14 de novembre, una exposició sobre el procés de creació del projecte “Muvumú i la fruita màgica”. Les igualadines Maria Farrés i Nita Vilarrubias són les creadores del conte il·lustrat “Muvumú i la fruita màgica”, amb la finalitat de recollir fons per destinar-los a l’escola Trust Future Uganda, una escola gestionada per una ONG i voluntaris locals.

Abans de la presentació del llibre, que es farà el dissabte 13 de novembre, es podrà veure l’exposició sobre el seu procés de creació. 

Aquest projecte va ser un dels escollits i finançats en el marc dels pressupostos participatius Impuls, del Servei de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada.

Finalment, el dissabte 30 d’octubre, a les 18,30 hores, a la sala de socis de l’Ateneu Igualadí, Amics de Fundase (Fundación Sembrando Esperanza) organitza la projecció del documental “Mujer minera : resistir en el Cerro Rico de Potosí”. Un documental sobre la lluita de les dones mineres del Cerro Rico de Potosí (Bolívia), que denuncia l’explotació a què es veuen sotmeses dia rere dia per efecte del sistema que les rodeja. A través del testimoni de tres de les figures femenines més representatives del sector miner bolivià, les palliris, les guardes i les vídues dels miners, es mostra la flagrant vulneració de drets humans que pateixen les treballadores per part de les cooperatives mineres, dels seus socis i d’un estat bolivià que ignora la legislació laboral del país.

Al finalitzar la projecció, hi haurà un col·loqui amb la directora del documental, la terrassenca Maria Bros Carreras.

  • Compartir