Sou a: Inici / Noticies / Seguiment de l'incendi forestal d'Òdena (dilluns, 11h)

Seguiment de l'incendi forestal d'Òdena (dilluns, 11h)

Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d'Alerta del pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per l’incendi forestal
27-07-2015
Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d'Alerta del pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per l’incendi forestal que crema, des d’ahir al migdia, al terme municipal d’Òdena, a l’Anoia. Ara mateix hi treballen 130 vehicles terrestres i 11 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 5 avions bombarders i 4 avions vigilància i atac). Segons dades dels agents rurals s'han cremat 1000 hectàrees, un (80% de les quals són de superfície forestal.
 
Quant a la població evacuada en motiu de l'incendi la situació actual és la següent:
  • En la darrera reunió de coordinació del pla INFOCAT s’ha decidit que els 72 nens acollits a Manresa podien tornar a la casa de colònies Can Puig d’on havien estat evacuats preventivament per seguretat. Creu Roja es farà càrrec del seu trasllat. Els nens han passat la nit al pavelló sense incidències i aquest matí se’ls ha facilitat l’esmorzar allà mateix. Des del Centre d’Emergències de Catalunya CECAT s’ha informat de la situació a la Direcció General de Joventut.
  • S’ha decidit tancar els centres d’acollida del Bruc i de Manresa on ja no es preveu l’acollida de població. Per tant, en aquests moments només queda obert el punt d’acollida habilitat a Sant Salvador de Guardiola, on resten acollides una trentena de persones de la urbanització Ca l’Esteve del mateix municipi.
 
Restriccions a Montserrat
Els accessos a peu a la muntanya de Montserrat i el funicular, en aquests moments estan tancats amb caràcter preventiu per seguretat. Es manté obert l’Aeri de Montserrat, el tren Cremallera dels Ferrocarrils de la Generalitat i l’accés per carretera.
 
Mobilitat zona de l’incendi
Atès que continuen les tasques d’extinció, es manté la petició d’evitar els desplaçaments a la zona de l’incendi per facilitar les tasques dels operatius i evitar situacions de risc.
(*notícia via Generalitat de Catalunya)
  • Compartir