Sou a: Inici / Noticies / Seguiment de l'incendi forestal d'Òdena (dilluns, 15h)

Seguiment de l'incendi forestal d'Òdena (dilluns, 15h)

En aquests moments només queda obert el centre d’acollida a Sant Salvador de Guardiola. Protecció Civil manté activada la fase d’Alerta del pla INFOCAT.
27-07-2015
Seguiment de l'incendi forestal d'Òdena (dilluns, 15h)

Foto: Bombers

Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d'Alerta del pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per l’incendi forestal que crema, des d’ahir al migdia, al terme municipal d’Òdena, a l’Anoia.
 
Pel que fa a la població evacuada amb motiu de l'incendi, es manté la restricció d’accés a les cases de l’urbanització Ca l’Esteve de Sant Salvador de Guardiola i a la reunió de coordinació de l’INFOCAT del vespre al Centre de Comandament Avançat (CCA) situat a Òdena es valorarà si els veïns d’aquesta urbanització poden tornar a casa aquesta nit.
 
En aquests moments només queda obert el punt d’acollida habilitat a Sant Salvador de Guardiola, on han passat la nit una trentena de persones de l’urbanització Ca l’Esteve. L’Ajuntament ha informat que en aquest punt s’han arribat a registrar 130 persones en les darreres 24 hores.
 
L’Ajuntament de Manresa ha desactivat el seu Pla d’Actuació Municipal perquè ha tancat el pavelló d’acollida.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha gestionat l’avituallament per als cossos actuants i activat voluntaris de protecció civil de Vilanova del Camí per fer arribar l’avituallament i integrar-se en el dispositiu de l’incendi fent tasques logístiques.
 
Teleassistència · D’altra banda, el servei de teleassistència (Televida) de Diputació de Barcelona ha contactat amb més d’un centenar de persones usuàries del servei dels municipis següents per comprovar el seu estat:
 
  • Òdena: 35 usuaris
  • Castellfollit del Boix: 9 usuaris
  • El Bruc: 33 usuaris, 7 dels quals evacuats
  • Sant Salvador de Guardiola: 28 usuaris contactats i 30 més evacuats
El servei de teleassistència també ha activat dues unitats mòbils que s’han desplaçat a Òdena a la zona del Centre de Comandament Avançat per reforçar la coordinació amb Protecció Civil de la Generalitat així com el contacte amb els usuaris de la zona i fer seguiment in situ dels evacuats.Al seu torn, Creu Roja ha contactat amb els seus usuaris en aquesta zona.
 
Els diferents contactes han permès comprovar que aquestes persones dependents es trobaven bé, s’ha donat resposta a algunes peticions i necessitats puntuals i se’ls hi han donat consells preventius i recordat les mesures d’autoprotecció davant l’incendi forestal. El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM manté de manera preventiva una ambulància a Sant Salvador de Guardiola i els CAP d’Anoia i el Bages estan en preavís.
 
Subministrament elèctric · En aquests moments hi ha 18 usuaris sense servei de subministrament elèctric: 11 al Bruc i 7 a Òdena.
 
Restriccions a Montserrat · Els accessos a peu a la muntanya de Montserrat i el funicular, en aquests moments estan tancats amb caràcter preventiu per seguretat. Es manté obert l’Aeri de Montserrat, el tren Cremallera dels Ferrocarrils de la Generalitat i l’accés per carretera.
 
Mobilitat zona de l’incendi · Atès que continuen les tasques d’extinció, es manté la petició d’evitar els desplaçaments a la zona de l’incendi per facilitar les tasques dels operatius i evitar situacions de risc.
 
El Servei Català de Trànsit informa que ara mateix es troben tallades a causa de l'incendi d'Òdena:
 
- La BP-1101 a Sant Salvador de Guardiola.
- La C-37, des d'Òdena fins l'enllaç amb la C-25 a Manresa (des del punt quilomètric 70 fins el 93,5).
  • Compartir