Sou a: Inici / Noticies / Seguiment de l'incendi forestal d'Òdena (dilluns, 9h)

Seguiment de l'incendi forestal d'Òdena (dilluns, 9h)

Seguiment del foc, carreteres tallades i situació dels evacuats a les 9h del dilluns, 27 de juliol.
27-07-2015
Seguiment de l'incendi forestal d'Òdena (dilluns, 9h)

Foto: Bombers

Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d'Alerta del pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per l’incendi forestal que crema, des d’ahir al migdia, al terme municipal d’Òdena, a l’Anoia.
Els Bombers de la Generalitat han estat treballant durant tota la nit en l’incendi forestal d’Òdena, que hores d’ara continua actiu. En total, hi han estat 127 dotacions terrestres, que han prioritzat el flanc esquerre, a l’est de la carretera C-37 entre els quilòmetres 78 i 81 (al voltant del paratge de la Penyora) Els mitjans aeris, un total de 22, reprenen l’activitat aquest matí. Les condicions meteorològiques han millorat força al llarg de la nit; la humitat s’ha enfilat fins a superar el 90% i el vent bufa però molt fluix. S’ha aconseguit que el perímetre no s’hagi incrementat en les darreres hores i hagi quedat establert al voltant de les 1000 hectàrees que els Agents Rurals donaven com a dades encara provisionals poc abans de la mitjanit.

Situació dels evacuats · En quant a la població evacuada en motiu de l'incendi, ahir a la mitja nit es va autoritzar a tornar als seus domicilis als veïns del Bruc (urbanització Montserrat Park) i d’Òdena (urbanització la Font del Bosc). La situació dels centres d'acollida d'evacuats és la següent:
  • Al Bruc: només resten 4 persones de Sant Salvador de Guardiola que han trobat la seva vivenda en males condicions.
  • A Sant Salvador de Guardiola: han quedat acollides 23 persones, més un grup de gent amb animals que inicialment estaven fora de les dependències municipals.
  • A Manresa: a l’antic pavelló Congost queden 95 persones, 72 de les quals són els nens de la casa de colònies desallotjada.

Carreteres · Pel que fa a les carreteres, tan sols resta tallada la C-37 en 2 trams: entre els quilòmetres 71,50 i 75,50 per una banda, i entre els punts 69 i 80 per una altra. També continua tallat l’accés a Montserrat per can Maçana.

(*notícia via Generalitat de Catalunya)

  • Compartir