Sou a: Inici / Noticies / S'entreguen les medalles de permanència al cos de la Policia Local i altres reconeixements institucionals especials

S'entreguen les medalles de permanència al cos de la Policia Local i altres reconeixements institucionals especials

L’acte ha comptat amb la presència del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i ha servit per reconèixer i agrair la tasca dels servidors públics dels cossos de seguretat i emergències
01-07-2024

El Centre Cívic Nord d’Igualada ha acollit l’acte d’entrega de les medalles de permanència al cos de la Policia Local i altres reconeixements institucionals especials

L’acte ha comptat amb la presència del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i ha servit per reconèixer i agrair la tasca dels servidors públics dels cossos de seguretat i emergències.

En el seu parlament d’obertura, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, “ha posat en valor la tasca dels servidors públics en l’àmbit de la seguretat i les emergències especialment en els moments més difícils on sempre han estat a l’alçada i han donat la resposta esperada”. Castells ha agraït en nom del consistori i de la ciutadania “la tasca, a vegades invisible o callada que es fa des dels cossos de seguretat i emergència i que permet que la nostra ciutat sigui segura i estigui protegida en mans de persones que s’estimen el seu ofici que han escollit amb vocació de servei”.

L’entrega de medalles s’ha iniciat amb sis medalles de permanència, de color blanc, per als agents en actiu que porten 15 anys de servei. Seguidament s’han entregat quatre medalles de permanència, de color blanc amb distintiu plata, als agents en actiu que porten 25 anys de servei.

S’han entregat tres medalles de permanència de color blanc amb distintiu daurat pels agents en actiu que porten 35 anys de servei. També s’han entregat tres medalles  de permanència de color blanc amb distintiu daurat pels agents jubilats amb 35 anys de servei.

També s’ha entregat la medalla de Servei de Mèrit Professional de color blau marí amb distintiu blanc per a l’inspector de la Policia Local d’Igualada, Jordi Dalmases i Permanyer.

L’acte ha servit també per entregar públicament a la Policia Local d’Igualada l’orla amb tots els agents que n’han format part.

Seguidament s’han entregat les Medalles d’homenatge i col·laboració, de color blau cel amb distintiu blanc a Ramon Roig Gamis, Cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Anoia; a Joan Maria Testagorda Fernández, actual Sotscap de l’Àrea Bàsica Policial del Baix Ebre; a Ferran Beltran Moya, actualment excap del Parc de Bombers d’Igualada a Moisès Galán Santano, actual Cap de la Divisió de Sala Central del cos de Bombers; a Josep Maria Soto Ejarque, metge especialista en anestesiologia i reanimació, professor en l’àmbit d’urgències i emergències de la facultat de medicina i a Josep Boix i Vendrell, responsable de Protecció Civil d’Igualada

Finalment s’han entregat quatre plaques distintives a la Policia Local d’Igualada als Mossos d’Esquadra de l’ABP Anoia als Bombers del Parc d’Igualada  i als Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) d’Igualada.

En el seu discurs final, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha felicitat i agraït la feina a totes les persones que han estat distingides i també als seus familiars, essent conscient que són feines que comporten situacions de risc i complexes. Elena ha fet referència al fet que els equips de seguretat i d’emergència sempre hi són, “hi eren durant la pandèmia quan no podíem sortir de casa i ells vetllaven per la nostra seguretat i ho van fer conscients del seu deure públic de servir i protegir als ciutadans del nostre país”. Per Elena, aquest reconeixement és una mostra del suport i agraïment de la ciutadania i les institucions cap als cossos de seguretat i emergències i a la seva impagable tasca”

L’acte ha finalitzat amb interpretació del Cant Segadors  i una  foto de grup de tots els condecorats.

 

  • Compartir