Sou a: Inici / Noticies / "Ser o no ser (mares)", de l'associació Incòmoda, al Museu de la Pell

"Ser o no ser (mares)", de l'associació Incòmoda, al Museu de la Pell

L'exposició reflexiona al voltant del què és ser mare i les diferents maternitats possibles
25-05-2023

El Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia acull l'exposició "Ser o no ser (mares)", comissariada per l'Associació Incòmoda, entitat guanyadora el novembre passat del premi Igual'ART amb el projecte “Incòmoda”, revista homònima de l’associació que reflexiona a l’entorn de les diferents realitats femenines.
El primer número de la revista va néixer l’any 2020 i ha cobert altres àmbits vinculats a la vida quotidiana, com són el món laboral, domèstic, sexualitats i la poca visibilitat de la dona en el món de la ciència, la medicina i l'esport, entre altres. El quart número versarà i reflexionarà sobre les diferents maternitats possibles.
La proposta expositiva es centra en analitzar i mostrar moments i estats vinculats al procés de gestació, com són la precarietat davant el desig de ser mare, l'avortament, el concepte de mare, la violència obstetrícia, els períodes de cura relacionats amb els permisos laborals o com s'ha retratat el rol de la mare a la gran pantalla.
La jornada d'obertura arrencarà amb la inauguració, a les 7 de la tarda. Seguidament hi haurà una taula rodona a càrrec de Dones amb empenta, on hi participaran la Sílvia Aldabert, Directora de l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius, Mª José Giménez, Directora de l'equip volant dels serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona i mare monoparental per adopció i Patrícia Carreño, artista plàstica, docent a l'escola d'art La Gaspar i mare lesbiana. La jornada clourà a les 8 del vespre, amb una visita guiada a l'exposició. "Ser o no ser (mares)" es podrà visitar fins el 16 de juliol.
Incòmoda és una associació formada per Marina Camprubí, Patricia Carreño, Maria Moix i Mireia Sala, persones vinculades professionalment al món del disseny gràfic, la il·lustració, l’art, el periodisme i la docència. El col·lectiu va néixer el 2019 amb l'objectiu de dur a terme projectes vinculats al feminisme des de l'experimentació gràfica i creativa

  • Compartir