Sou a: Inici / Noticies / Sessió informativa del procés participatiu ciutadà

Sessió informativa del procés participatiu ciutadà

El dia 16 de març a les 19.30h, es presentarà el procés participatiu ciutadà d’Igualada, Capital de la Cultura 2022
03-03-2021

El dia 16 de març tindrà lloc una sessió informativa sobre el procés participatiu ciutadà per Igualada, Capital de la Cultura Catalana 2022. Serà a dos quarts de 8 del vespre i es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament d’Igualada, des d’on es podrà participar a través del xat del canal.

Amb motiu de la capitalitat, a més de l'extensa programació cultural habitual, les activitats culturals es reforçaran amb una partida pressupostària extra que es gestionarà a través d'un procés participatiu on totes les entitats i empreses culturals de la ciutat podran presentar propostes que votaran els mateixos ciutadans.

L’objectiu general que persegueix el procés participatiu és implicar i fer protagonistes a les entitats i a les empreses culturals, juntament amb la ciutadania i agents socials d’Igualada, en l’organització de la Capital de la Cultura Catalana al 2022. A més, també es vol generar una programació cultural adequada on totes les entitats i empreses culturals d'Igualada tinguin opcions a participar i on sigui la ciutadania la que decideix.

El procés participatiu s’iniciarà al mes d’abril amb la presentació de propostes de les entitats i empreses culturals, durant el mes de maig es farà la valoració tècnica de les propostes presentades per part d’una comissió tècnica i del 28 de juny a l’11 de juliol la ciutadania podrà votar les propostes que s’executaran durant el 2022. Cada projecte podrà tenir un cost inferior a 15.000€ i es destinarà una partida màxima de 75.000€ per cobrir les despeses dels projectes guanyadors del procés participatiu.

Durant la sessió informativa es presentarà la web de la capitalitat, es detallaran les fases del procés participatiu, així com les bases de participació i el calendari previst.

Igualada serà la Capital de la Cultura Catalana el 2022. L’Organització Capital de la Cultura Catalana té com a objectiu contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalana, incrementar la cohesió cultural dels territoris així com promocionar i projectar el municipi designat, tant a l’interior com a l’exterior. El president de l’Organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, va notificar la designació a l’alcalde el març de l’any passat. Enguany la capitalitat recau en la ciutat de Tortosa, que ja ha estrenat la seva programació cultural.

  • Compartir