Sou a: Inici / Noticies / Sessió ordinària de ple, juny de 2018

Sessió ordinària de ple, juny de 2018

En aquest ple, Mireia Duran ha pres possessió com a nova regidora del grup municipal del PDeCAT
27-06-2018

El Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada ha acollit aquest dimarts, 26 de juny, la sessió ordinària de ple corresponent al mes de juny de l'any 2018, amb l'única absència de la regidora d'ERC, Carolina Telechea, que també es diputada al Congrés de Madrid.

El ple ha començat amb la presa de possessió de Mireia Duran com a nova regidora del grup del PDeCAT i nova integrant de l'equip de govern municipal. Aquest fet, derivat del nomenament de l'exprimera tinent d'alcalde, Àngels Chacón, com a nova consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, ha comportant també altres canvis que s'han concretat en el ple d'aquest dimarts, afectant la composició de la Junta de Govern Local, les delegacions de competències, les tinences d'alcaldia i les comissions informatives. L'ordre del dia íntegra es pot consultar AQUÍ.

A banda, s'ha informat de dos decrets de contractació laboral temporal amb caràcter d'urgència i s'ha ratificat el decret que manifesta la disconformitat amb la xifra oficial de població de l'Instituto Nacional de Estadística (INE) a 31 de desembre de 2017 (39.532 habitants), proposant una nova xifra (40.186 habitants). A la part resolutiva s'han aprovat el projecte i les condicions per a la concessió d'ús a la Universitat de Lleida d'un terreny municipal ubicat al c/ Cardenal Vives amb c/ Sant Carles per a la construcció i explotació d'una residència universitària. També una modificació de la composició i normes de funcionament del Consell Assessor i de Bon Govern, el nomenament dels representants dels veïns i veïnes als consells territorials, la formalització d’un contracte de préstec amb Banc de Sabadell i la modificació en l’ordenança reguladora de les taxes per la utilització d’instal·lacions esportives i la prestació de serveis culturals, educatius, socials i de lleure.

A la part no resolutiva, pel que fa a les mocions, se n'han debatut cinc: una exposada pel PDeCAT davant la realitat del refugi a l'Estat espanyol, aprovada; la segona, també defensada pel PDeCAT i també aprovada, al voltant del 28 de Juny Dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals; una altra defensada pel PSC, que també s'ha aprovat, de rebuig a l'alliberament de 'La Manada' i per exigir que es reprengui el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere; la quarta, exposada per Decidim Igualada i igualment aprovada, contra la introducció del cànon per enllaçar i dels filtres automatitzats de vigilància en la Directiva Europea de Copyright; i la darrera, presentada pel PP defensant el desdoblament en format autovia de la carretera C-15, també aprovada.

A continuació es pot tornar a visualitzar aquesta sessió de ple, incloent els debats i els resultats específics de cada votació:

  • Compartir