Sou a: Inici / Noticies / Sessió ordinària de ple, setembre de 2018

Sessió ordinària de ple, setembre de 2018

En el marc d'aquest ple s'ha donat llum verda al pressupost i les ordenances fiscals per a l'any 2019
26-09-2018

El Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada ha estat l'escenari aquest dimarts, 25 de setembre, de la sessió ordinària de ple corresponent al mes de setembre de l'any 2018. Hi han participat tots els integrants del ple municipal tret de la regidora d'ERC, Carolina Telechea, que ha excusat la seva assistència. L'ordre del dia íntegra es pot consultar AQUÍ.

Els punts més destacats de la sessió han estat el debat i aprovació del Pressupost General de la Corporació i de les Ordenances Fiscals per a l'any 2019. Aquests dos punts de l’ordre del dia han centrat el debat de la sessió i s’han acabat aprovant amb els vots favorables del govern –PDeCAT– i els vots contraris de tots els grups de l’oposició –ERC, PSC, CUP, DI i PP–.

El pressupost contempla 57’4 milions d’euros pel que fa a l’Ajuntament, 59'5 milions d’euros incloent-hi també les empreses municipals i organismes autònoms i, a més, 10’4 milions d’euros pel que fa al Consorci Sociosanitari d’Igualada. En l’exposició de la proposta, la regidora d’Hisenda, Montse Duch, ha destacat que “es preveu un important esforç inversor de 8’4 milions d’euros” per a la millora de diferents equipaments esportius, cívics, culturals i educatius, de l’entorn i la via pública als barris de la ciutat o del polígon industrial, entre altres. Ha recordat també que “en l’àmbit fiscal, hem plantejat el descens en 5 punts del tipus impositiu de l’IBI, del 0,90 al 0,85, fet que implicarà a la pràctica una rebaixa d’un 1% de mitjana en els rebuts per aquest impost l’any 2019”. Pel que fa a la previsió de tancament de deute consolidat, Duch ha avançat que “esperem acabar l’any 2019 amb un deute viu de 37'9 milions d’euros, fet que representarà un 68,1% de deute sobre els ingressos corrents liquidats”.

Pel que fa a les taxes, s’incrementaran un 2,9% equivalent a l’IPC interanual entre el juliol de 2017 i el juny de 2018. I, pel que fa a la resta d’impostos de competència municipal –l’Impost de l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU), l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM)– no es preveu cap increment de tipus. En aquest darrer impost, però, s’introduirà una nova bonificació del 75% per vehicles ECO o amb emissions zero i una exempció del 100% durant un període d’estacionament d’una hora i mitja a les zones blaves de la ciutat.

A banda d'aquests dos punts, s'ha aprovat l'acta de la sessió del passat mes de juliol, la cessió d'un immoble de titularitat municipal a Cáritas Arxiprestal Anoia-Segarra, l'increment de retribucions del personal de l'Ajuntament i de l'Organisme Autònom Municipal d'Ensenyaments Artístics d'Igualada (OAMEAI) 2018 i la proposta d'atorgament de medalles segons reglament intern de la Policia Local.

També s'ha donat llum verda a la segona resolució d'atorgament de subvencions a entitats sense ànim de lucre per projectes i activitats d'interès social de l'any 2018, s'han avalat dos contractes de crèdit concedits al Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI) per un valor conjunt proper als 700.000 euros i s'ha aprovat una bonificació sobre l'impost de construccions a favor de la Fundació Escola Mowgli. Finalment, s'ha aprovat un punt incorporat per urgència: la designació dels representants locals al consell de representació territorial del Campus Universitari d’Igualada - UdL.

A la part no resolutiva, pel que fa a les mocions, se n'ha debatut una presentada pel PP sol·licitant accions davant l'increment de robatoris amb força en domicilis, que ha estat rebutjada.

A continuació es pot tornar a visualitzar aquesta sessió de ple, incloent els debats i els resultats específics de cada votació:

.

  • Compartir