Sou a: Inici / Noticies / Setanta-set parades per celebrar Sant Jordi a Igualada

Setanta-set parades per celebrar Sant Jordi a Igualada

El centre neuràlgic de la festa serà la Plaça de Cal Font, ubicant les entitats al nou vial que uneix el carrer de l’Aurora amb el carrer del Clos
15-04-2015

La celebració de la Diada de Sant Jordi a Igualada comptarà el proper 23 d’abril amb un total de setanta-set parades. D’aquestes, vuit corresponen a floristeries, quinze a llibreries i cinquanta-tres a diferents mitjans de comunicació i entitats socials, culturals, juvenils o polítiques de la ciutat, que també s’involucraran, com és habitual, en la festivitat. Les escoles han rebut també permís per instal·lar una parada a les portes de cada centre.

La  novetat d’aquest any és que l’àmbit de la Plaça de Cal Font s’amplia amb el nou carrer que uneix el carrer de l’Aurora i el carrer del Clos, i que passa per un lateral del Cercle Mercantil. Les floristeries i llibreries es mantindran a Cal Font, mentre que en aquest nou espai s’hi ubicaran les entitats. La idea és descongestionar la plaça i millorar el pas de vianants per un espai on han de conviure parades i un gran nombre de terrasses de bars i restaurants de la zona. Amb l’ocupació del cou carrer s’amplia el radi d’acció de la festa, però mantenint la continuïtat amb el que ha estat sempre el centre neuràlgic de la celebració de Sant Jordi a Igualada, la Plaça de Cal Font.

La celebració es podrà viure a la plaça però també a la Rambla Sant Isidre, on com és costum es durà a terme la tradicional ballada de sardanes de Sant Jordi. La Cobla Tàrrega serà l’encarregada aquest any de posar música a l’esdeveniment, que s’iniciarà a les 19:30h.

La Biblioteca viurà intensament Sant Jordi · L’Ajuntament d’Igualada, l’Institut Municipal de Cultura (IMC) i la Biblioteca Central han programat també un seguit d’actes per commemorar aquest dia amb els llibres com a grans protagonistes.

Un any més, la Biblioteca instal·larà la seva pròpia parada de novetats al vestíbul, on s’hi podran veure les darreres adquisicions, sobretot, en novel·la per a adults i narrativa juvenil. Així, durant tot el dia els lectors es podran emportar en préstec aquests llibres.

També com és tradicional per la diada, es vol mostrar una cara diferent de l’equipament i per aquest motiu es fa una visita guiada, a les 19:30h, per tal que tothom qui vulgui en pugui conèixer els racons més insòlits, com l’àrea de reserva on es conserven els fons antics o l’hemeroteca. Per als més petits, però majors de 7 anys, a les 18h hi haurà una sessió de cinema amb La llegenda de Sant Jordi d’Orna, una història fantàstica plena de tendresa, amor i solidaritat.

A més, durant tot el mes d’abril es poden visitar dues exposicions de temàtica literària. D’una banda Biblioteques d’Igualada, que repassa la història d’aquests espais des del segle XIX fins a l’actualitat. I, d’altra banda, Joan Amades: la memòria del poble, dedicada a la vida i obra d’aquest folklorista català.

Al voltant de Sant Jordi, la setmana vinent també es faran altres activitats. Dilluns 20, a 19:30h hi haurà la presentació de les novetats dels escriptors que formen part del grup Narradors Centrals. Dimarts 21, a les 18h, tindrà lloc una nova edició de l’hora del conte especial que, en aquesta ocasió, anirà a càrrec de Fina López amb Bruixes, fades i bufons.

Dimecres 22, a les 19:30h, es durà a terme la presentació del llibre Purga, d’Albert Gàmez i divendres 24, a les 19h, tindrà lloc una nova sessió del Club de Lectura Infantil amb l’àlbum il·lustrat La caputxeta vermella, de Roberto Innocenti.

Programació especial de Ràdio Igualada · Coincidint amb la jornada, l’emissora municipal Ràdio Igualada farà també una programació especial durant tot el dia amb la música i la literatura com a principals protagonistes.

Durant la tarda, els professionals de l’emissora treballaran des de la mateixa Plaça de Cal Font, en un estand davant la Biblioteca Central i, entre altres, s’emetrà la final del concurs Para l’orella, amb la participació de diferents escoles de la ciutat.

Ràdio Igualada es pot escoltar al 103.2 FM, al web www.radioigualada.cat o a través de l’aplicació per a dispositius mòbils IgualApp.

 

  • Compartir
Pertany a: