Sou a: Inici / Noticies / S'inaugura la 5a edició de FineArt Igualada

S'inaugura la 5a edició de FineArt Igualada

Durant tres setmanes la ciutat gaudirà d’una mostra dels treballs de quaranta-cinc fotògrafs d’arreu del món, vuit escoles de fotografia i dos col·lectius
24-02-2017

Aquest divendres, 24 de febrer, s’ha inaugurat la 5a edició de FineArt Igualada al Museu de la Pell, el festival que omple la ciutat amb exposicions de fotògrafs d'arreu. L’acte inaugural ha comptat amb la presència de les autoritats de la ciutat encapçalades per l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, el president de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada (AFI) i el director del FineArt Igualada, Ramon Muntané, a més del fotoperiodista Gervasio Sánchez, Premi Nacional de Fotografia.

FineArt Igualada és un esdeveniment de fotografia que reuneix les obres de fotògrafs de Catalunya, tot l’estat espanyol, així com alguns d’internacionals. Aquesta edició compta amb més de 60 autors que faran d’Igualada la capital de la fotografia del 24 de febrer al 19 de març.

En el seu discurs, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha remarcat la importància del festival i de la seva continuïtat. Tot un repte que es va emprendre al 2012 de la mà de l’Ajuntament d’Igualada i l’AFI i que avui és un referent nacional. Castells ha volgut donar també les gràcies a tots els fotògrafs per la feina que fan, per la humanitat i l’obra que transmeten, l’essència de les seves fotografies.

A partir d’avui i fins el 19 de març, la ciutat d’Igualada serà una gran exposició que acollirà més de mil fotografies. Durant 21 dies la ciutat gaudirà d’una mostra dels treballs de quaranta-cinc fotògrafs d’arreu del món, vuit escoles de fotografia i dos col·lectius, a més d’oferir altres activitats culturals entorn de la temàtica: visites guiades, projeccions de pel·lícules, tallers de fotografia per a adults i nens i presentacions de llibres. Tot un espectacle pensat per a gaudir de la fotografia en totes les seves vessants.

Seguint la línia de les tres passades edicions, FineArt Igualada opta per la difusió de l’esdeveniment a través de les xarxes socials. Així, el festival comunica totes les novetats tant de participants com el programa d’activitats a través de les plataformes Facebook, Twitter i Instagram, i es convida tothom a etiquetar les fotos amb el hashtag #Fineart17. També es pot descarregar l’aplicació FineartIgualada per Android i accedir a tota la informació a través del WEB de l'esdeveniment.

(*informació via FineArt Igualada)

IMATGES DE LA INAUGURACIÓ A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir