Sou a: Inici / Noticies / 'Sinestèsia' arriba a la Sala Municipal d’Exposicions

'Sinestèsia' arriba a la Sala Municipal d’Exposicions

El tàndem artístic, amb el nom de Desedamas, presenta una mostra inspirada en el món del tèxtil utilitzant seda, patchwork, colors i la música
30-09-2015

Aquest divendres, 2 d’octubre, a les 19:30h, a la Sala Municipal d’Exposicions d’Igualada es durà a terme la inauguració de Sinestèsia, una exposició de Desedamas, tàndem artístic format per Cecília i Mercè Gonzàlez, que parla d’aquest fenomen que consisteix en percebre conjuntament diferents sensacions a través de diferents sentits, en un mateix acte perceptiu. La sensacions d’escoltar els colors o de veure el so són exemples de sinestèsia. Desedamas han treballat en aquesta exposició "escoltant" els colors i per això cada obra està associada a un color i a un tipus de música, i proposen una visió particular del món del tèxtil, un món estretament vinculat a Igualada.

 
Les germanes Cecília i Mercè Gonzàlez van iniciar la seva tasca com a taller creatiu l’any 1997, quan van pintar les primeres peces de seda, especialment fulards i quadres. Van començar d’una manera autodidàctica i realitzant cursets per perfeccionar la seva tècnica, la qual consisteix a pintar seda i aplicar-la a diferents objectes com quadres, bijuteria, llums, etc. El 2007 van començar a pintar seda per fer patchwork i van compaginar les fires d’artesania amb les fires de patchwork, treballant també en la línia de l’art tèxtil.

Han dut a terme diferents exposicions col·lectives, han rebut un accèssit als premis Unicaja d’artesania de Jaén i el segon premi disseny original al Festival Internacional de Patchwork, entre altres.

L’exposició es podrà veure del 2 al 18 d’octubre. Per a més informació, es pot consultar la pàgina web de Desedamas www.desedamas.com.


 

 

  • Compartir
Pertany a: