Sou a: Inici / Noticies / 'Sota teràpia', una comèdia brillant diumenge a l'Ateneu

'Sota teràpia', una comèdia brillant diumenge a l'Ateneu

Un text intel·ligent i hàbil, amb moments divertidíssims i tensió creixent, que atrapa l’espectador des de l'inici fins el final
24-10-2017

Abans de la seva reestrena a Barcelona, arriba al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada l’espectacle Sota teràpia, una esbojarrada sessió de teràpia per a parelles. És una comèdia brillant que no dona treva, interpretada per Francesc Ferrer, Marina Gatell, Roser Batallà, Miquel Sitjar, Òscar Rabadán i Meritxell Huertas. Sis pacients que aquest dia no tenen terapeuta.

La funció tindrà lloc el diumenge, 29 d’octubre, a les 19h. Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres de 18:30 a 20:30h, dissabte  d'11 a 14h i de 18 a 21h i diumenge  d'11 a 14h. També des d’una hora abans a la taquilla del Passatge Vives. Les entrades tenen un preu de  20, 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius. Es poden adquirir en línia al web www.ticketea.com.

Una comèdia argentina · Sota teràpia és una comèdia escrita per Matías del Federico. El text va guanyar el concurs Contar 1 a la fira teatral de Buenos Aires. Com a membre d’aquell jurat, Daniel Veronese té l’oportunitat de descobrir aquesta intel·ligent comèdia, s’entusiasma amb el projecte i fa l’adaptació i direcció de l’exitosa producció argentina. També dirigeix la versió espanyola de David Serrano amb un èxit aclaparador als Teatros del Canal de Madrid. El prestigiós director també ha fet la posada en escena de la producció catalana adaptada per Edu Pericas. Com diu Matías del Federico, “les tres parelles que van a teràpia tenen conflictes diferents però tenen un denominador comú, la difícil missió de travessar una vida junts”.

Teràpia de tres parelles? · Una nit de divendres, tres parelles són convidades a participar en una particular i relaxada sessió de teràpia: un intercanvi d'experiències personals, de desitjos, de somnis i frustracions. Aparentment res d’extraordinari. Però hi falta algú en aquest experiment: la sessió aquest cop es desenvoluparà sense la tutela d'un professional, l'hauran de dur a terme els mateixos pacients. La psicòloga ha deixat uns sobres amb les consignes que les parelles han d’abordar. A cada sobre un nou interrogant que sembla abocar la sessió al caos.

A poc a poc una maquinària impensada s'engegarà i desencadenarà confessions, reclams, veritats i mentides en un camí desenfrenat. Un desenfrenament difícil de detenir quan s'engega. En aquest espai concebut especialment per a aquesta tasca, els sis jugadors se sentiran aleshores impulsats a desplegar moviments, a actuar cadascun el seu joc ocult. Els codis i els aparellaments que havien funcionat fins avui ja no serveixen i sortirà a la llum una altra veritat

Un text intel·ligent i hàbil, amb moments divertidíssims i tensió creixent, un espectacle que atrapa des de l'inici fins el final. Amb un cert eco d’espectacles com El mètode Grönholm i Toc toc, és una comèdia que parla de coses molt serioses.

  • Compartir