Sou a: Inici / Noticies / Subhasta solidària d'obres d'Amadeu Font i Bernades

Subhasta solidària d'obres d'Amadeu Font i Bernades

Les obres es poden veure a l’exposició 'Obres d’Amadeu Font per a la solidaritat' del Museu de la Pell i els beneficis es destinaran al Banc de Queviures d'Igualada
14-08-2017

Amadeu Font i Bernades (1925-2013) va conrear una obra en sintonia amb els corrents artístics més innovadors de l’època. Molt arrelat a la seva ciutat i amb una obra extremadament personal i compromesa, moderna, rebel i alhora intimista, sempre es va mantenir allunyat dels circuits comercials. Ara, la seva família ofereix la venda amb finalitat benèfica d’una part del seu llegat.

La subhasta dels quadres serà pública i els diners obtinguts es destinaran al Banc de Queviures d’Igualada, per desig exprés de la família de l’artista. L’acte, obert a tothom, tindrà lloc el dimarts, 22 d’agost, a les 20h a l’Auditori del Museu. Serà dirigida per Joan Güell i comptarà amb l’actuació de la Coral Merlet. Les pintures que no s’hagin venut en subhasta podran ser adquirides, per venda directa, fins el 3 de setembre.

L’obra a subhastar s’exposa a la Nau d’Encavallades del Museu de la Pell, alhora que a la sala d’exposicions temporals es pot veure una altra exposició dedicada a l’artista, que reuneix les dotze obres donades recentment pels seus descendents al Museu, juntament amb nou obres més de la col·lecció familiar i una selecció de documents igualment donats a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. Ambdues exposicions es poden visitar amb entrada gratuïta de dimarts a divendres de 10 a 14h, i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h. També s’obrirà la tarda del divendres, dia 1 de setembre.

Amadeu Font i Bernades · Amadeu Font i Bernades va ser un pintor igualadí d’art abstracte. Ja a la dècada dels ‘50 del segle passat, la seva pintura es va fer ressò dels corrents abstractes i molt especialment de l’informalisme que tot just naixia a l’Europa de postguerra. En aquest camí de descoberta i d’assimilació dels nous corrents artístics, Font també va explorar la creació de murals amb l’ús de materials com el ferro, el ciment i el formigó. Als anys ‘80 va iniciar la faceta de restaurador, que sempre va dur a terme a Igualada. Les exposicions antològiques que l’Ajuntament d’Igualada va dedicar a Font el 1982 i el 2008 van recollir la seva àmplia trajectòria. A fora de la ciutat se’l va conèixer a través de diverses mostres col·lectives celebrades a Barcelona, Madrid, Lleida, Béziers o Roma.

 

  • Compartir