Sou a: Inici / Noticies / T de Teatre porta dissabte 'Dones com jo' a l'Ateneu

T de Teatre porta dissabte 'Dones com jo' a l'Ateneu

Els personatges són una biòloga que treballa en un peatge, una arquitecta que no té feina, una arqueòloga que treballa netejant escoles i domicilis i una mestra a qui acaben d’acomiadar.
15-09-2014

El Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada presentarà el proper dissabte, 20 de setembre a les 21h, la darrera obra de la companyia T de Teatre, Dones com jo. Escrit i dirigit per Pau Miró, l’espectacle està protagonitzat per Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla i Àgata Roca i tindrà. L’actual situació de crisi tenyeix el dia a dia d’aquestes dones.  Els personatges són una biòloga que treballa en un peatge, una arquitecta que no té feina, una arqueòloga que treballa netejant escoles i domicilis i una mestra a qui acaben d’acomiadar.

Dones com jo · Una dona que s’apropa a la cinquantena surt una nit de casa seva i decideix no tornar. S’amaga en un estudi d’uns trenta metres quadrats que li ha aconseguit una amiga seva al raval de Barcelona, una zona de la ciutat que no coneixia gaire. No vol sortir d’allà. Vol desaparèixer durant un temps i estar sola. Menjar pizza, veure pel·lícules i partits de futbol. Vol aïllar-se del món.

Tres amigues seves, amigues de l’adolescència amb qui no ha perdut el contacte, s’amoïnen per ella. Era una dona aparentment feliç, amb un fill i un marit. Les tres la visiten i, malgrat ella no es deixa ajudar, la recolzen, li fan companyia, miren de fer-la tornar enrere. Pensen que potser es tracta d’una depressió, però la dona que ho ha abandonat tot sembla que està més lúcida que mai. Quan li pregunten perquè va marxar de casa, ella respon vaguetats. Amaga la veritable raó. De moment no té ganes d’explicar-ho. En certa manera, la seva acció contagia una mica a les altres, es qüestionen la vida que porten. A poc a poc, s’acaben emmirallant les unes en les altres.

Quan la història sembla que seguirà el plàcid camí de les reflexions sobre l’ofici extremadament dur de ser dona a prop dels cinquanta, tot plegat fa un gir insospitat. Troben per casualitat una maleta a l’estudi. El que hi ha dins transforma una història de sentiments en una història d’acció i suspens.

La companyia T de Teatre · El maig de 1991 va néixer T de Teatre, quan un grup de cinc joves actrius acabades de graduar van muntar l’espectacle Petits contes misògins, basats en el llibre de Patricia Highsmit, que va dirigir Pere Sagristà. Un espectacle que apostava per la senzillesa escènica i basava la seva força en el text i la interpretació. Després de passar per la Fira de Teatre al carrer  Tàrrega, el Mercat de les Flors i la Villaroel i de participar a diversos festivals espanyols i ciutats catalanes va rebre el Premi de la Crítica de Barcelona a la revelació teatral de la temporada.

Homes! (1994) va ser la seva segona obra. Dirigida per Sergi Belbel analitzava irònicament el sexe oposat a partir de creacions pròpies i d’alguns relats encarregats a quatre dramaturgs. L’espectacle es va mantenir un any a la cartellera de Madrid i va fer gira per Buenos Aires. Criatures (1998) era una creació sobre l’imaginari infantil codirigida per les actrius i David Plana. Amb un ull que mira als nens i l’altre que observa als adults. L’espectacle va ser nominat als Premis Max i va rebre el Premi Butaca al millor text teatral.

Altres espectacles han estat Això no és vida, 15, Com pot ser que t’estimi tant de Javier Daulte. Delicades, estrenada en el marc del Festival Grec 2010 i el 2012 i Aventura!, estrenada al festival Temporada Alta, ambdues escrites i dirigides per Alfredo Sanzol són propostes que han fet gira per Espanya i diversos festivals internacionals.

La seva primera experiència en el terreny televisiu va tenir lloc l’any 2000 amb la sèrie Jet Lag de Televisió de Catalunya. Juntament amb el director de cinema Cesc Gay, la companyia va crear una comèdia de situació que reflectia la vida quotidiana de cinc amigues i els reptes que comporta la vida moderna, amb bones dosis d’humor i sensibilitat. Va tenir una excel·lent acollida de públic amb una mitjana de 691.000 espectadors.

T de Teatre ha creat vuit espectacles, ha representat més de 2.500 funcions i ha convocat prop d’un milió d’espectadors.

Venda d’entrades · Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres de 19 a 21h i dissabtes i diumenges d'11 a 14h i de 18 a 21h, festius laborables tancat. Aquest servei no aplica cap taxa i les entrades tenen un preu de 15 i 18 euros, amb descomptes per diversos col·lectius. També es poden comprar a www.ticketea.com.

  • Compartir