Sou a: Inici / Noticies / Taller familiar per aprendre a fer 'papell'

Taller familiar per aprendre a fer 'papell'

Polpa de paper i encenalls de pell esdevindran 'papell', aquest diumenge, en un nou taller emmarcat en el programa 'Creactiva’t al Museu!'
19-11-2018

Un full de paper es pot fer de moltes maneres. I el Museu Molí Paperer de Capellades n’ha fet un de ben peculiar, afegint-hi pell. El proper diumenge, 25 de novembre a les 12h, representants d’aquest museu ensenyaran com s’elabora aquest paper especial, perquè tothom pugui embolicar un regal, escriure-hi la carta als Reis o dibuixar-hi allò que vulgui.

L’Anoia és una comarca amb una llarga tradició industrial i el paper i la pell són dos dels principals productes fets a la zona. Dos sectors industrials encara vius i que han conviscut al territori, ferint avui dos museus que difonen tota aquesta tradició: el Museu Molí Paperer de Capellades i el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. En el marc d’un projecte de col·laboració que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’han proposat crear un nou material que uneixi aquests dos productes: el papell, un paper on s’hi ha barrejat petits encenalls de pell.

Per mostrar com es fa, conviden a participar en un taller adreçat al públic familiar amb infants a partir de 6 anys, on es podrà elaborar el propi full de papell. L’activitat és gratuïta, amb l’aforament limitat, i l’organitzen l’Ajuntament d’Igualada i el Museu de la Pell, amb la col·laboració del Museu Molí Paperer de Capellades i la Diputació de Barcelona.

Programa Creactiva’t al Museu! · El programa Creactiva’t al Museu! Diumenges familiars al Museu de la Pell reuneix deu propostes mensuals molt variades, que van des de tallers diversos a contacontes, visites o activitats lúdiques. L’objectiu és posar en valor l’experiència de crear i d’aprendre gaudint en família, al voltant de les exposicions temporals i les col·leccions del Museu, la història i l’expressió de la cultura local.

Aquesta és una iniciativa del Museu de la Pell i del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, amb l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps, els Moixiganguers d’Igualada, Ingravita, el Museu Molí Parerer de Capellades, la Comissió de la Cavalcada de Reis d’Igualada i la Diputació de Barcelona.

 

 

  • Compartir