Sou a: Inici / Noticies / Taller familiar performatiu dins l’exposició MACBA

Taller familiar performatiu dins l’exposició MACBA

S'emmarca en el programa 'Creactiva't al Museu!' i en l'exposició 'Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA'
23-10-2018

Cossos que fan coses és una activitat adreçada a grups familiars que vulguin partir de la pròpia experiència del cos i l’acció per explorar i comprendre la disposició entusiasta i apassionada dels artistes que es presenten a l’exposició Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA. No es tracta tant d’explicar les obres i les seves característiques com d’“habitar” l’espai expositiu amb diferents accions guiades que ajudin a comprendre, des del “fer”, les metodologies que els artistes empren i els compromisos d’ordre estètic, social o polític que plantegen.

L’activitat tindrà lloc aquest diumenge, 28 d’octubre a les 12h, al Museu de la Pell d’Igualada, amb accés lliure i aforament limitat. L’activitat la conduirà Marta Galán, autora i directora de projectes escènics amb diferents equips creatius, amb una destacada projecció nacional i internacional i una  reconeguda solvència en l’articulació de processo creatius a cavall entre l’art escènic professional, l’acció socioeducativa local i les pràctiques artístiques col·laboratives. Aquí, proposarà un exercici lúdic i participatiu per a tota la família, amb infants a partir de 6 anys preferiblement, que pren el cos i l’acció com a epicentre i que proposa recórrer l’exposició des de la pròpia experiència física i performativa; cossos que fan coses, que fan temps, que fan presència a l’espai expositiu. Convida a practicar en família el gest entusiasta i obstinat que reivindica la intensitat anímica del treball en l’art.

Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA és una exposició itinerant del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, organitzada en conveni amb el MACBA i en col·laboració amb els diferents municipis que l’acullen. A Igualada es pot visitar fins el dia 4 de novembre, amb entrada gratuïta i en l’horari següent: de dimarts a divendres de 10 a 14h, dijous i divendres de 16 a 20h i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h.

Programa Creactiva’t al Museu! · El programa Creactiva’t al Museu! Diumenges familiars al Museu de la Pell reuneix propostes mensuals molt variades que van des de tallers de fotografia, disseny, tecnologia i creació artística fins a un contacontes, una visita performativa i una activitat al rocòdrom Ingravita. L’objectiu és posar en valor l’experiència de crear i d’aprendre gaudint en família, al voltant de les exposicions temporals i les col·leccions del Museu, la història i l’expressió de la cultura local. Aquesta iniciativa del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada i el Museu de la Pell compta amb la col·laboració de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps, els Moixiganguers d’Igualada, Ingravita, el Museu-Molí Parerer de Capellades, la Comissió de la Cavalcada de Reis d’Igualada i la Diputació de Barcelona.

  • Compartir