Sou a: Inici / Noticies / Tallers d'eficiència energètica per a famílies vulnerables

Tallers d'eficiència energètica per a famílies vulnerables

Durant tres sessions, els assistents han conegut com estalviar en el consum energètic de la llar, amb especial atenció a l’electricitat i l’aigua
04-12-2017

La setmana del 27 de novembre al 1 de desembre, la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada ha organitzat tres tallers per millorar l’eficiència energètica dirigit a famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat. És una de les accions que es van dissenyar recentment a la comissió de treball per garantir els subministraments bàsics.

La gestió de les situacions de pobresa energètica és complexa, perquè s’ha de resoldre des de la dimensió energètica, social i econòmica. No hi ha una única forma per fer front a les situacions de vulnerabilitat, però hi ha experiències i pràctiques que donen una resposta correctiva o preventiva en matèria d’eficiència energètica de la llar.

El primer taller va ser sobre el subministrament elèctric i va ser impartit per l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), donant eines per interpretar les factures, modalitats de contractació d’energia elèctrica, consells per estalviar electricitat i informació del Bo Social.

El segon taller el va organitzar la cooperativa Tarpuna. Va ser un taller adreçat al Kasal de Joves,  ensenyant-los a fabricar dispositius de mesura del consum d’energia i qualitat ambiental, per tal que cadascun dels participants puguin fer la descoberta energètica de casa seva i d’aquesta manera estalviar energia.

I el tercer taller va fer referència específicament a l’aigua. Un tècnic de la companyia Aigua de Rigat els va aportar alguns consells per interpretar la factura d’aquest servei i els va explicar com es pot saber si el consum d’aigua s’apropa al que s’anomena consum domèstic responsable, 100 litres d’aigua per persona i dia, i conèixer quines són les bonificacions que existeixen actualment per a usos domèstics, entre altres aspectes que poden contribuir a l’estalvi en la factura.

 

  • Compartir