Sou a: Inici / Noticies / Teatre Mòbil presenta 'Tot plegat' a l'Ateneu

Teatre Mòbil presenta 'Tot plegat' a l'Ateneu

La proposta de la companyia de teatre manresana Teatre Mòbil donarà el tret de sortida a la programació de La Xarxa a Igualada
23-09-2015
Teatre Mòbil presenta 'Tot plegat' a l'Ateneu

Foto: Eli Guasch

El grup Xarxa d’Igualada enceta, el proper diumenge dia 27 de setembre a les 12:15h, la nova temporada d’espectacles per a tota la família amb l’espectacle de clown Tot plegat de Teatre Mòbil. Aquesta divertida funció amb els tres grans pallassos de Manresa es representarà al Teatre Municipal l’Ateneu. Les entrades són a 6 € i a 5 € per als socis de Xarxa. La venda d’entrades és al vestíbul de l’Ateneu, el dissabte de 7 a 8 del vespre i el diumenge des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.

Teatre Mòbil, 30 anys als escenaris · Teatre Mòbil fou fundat a la ciutat de Manresa l’any 1984, quan Marcel Gros, Atilà Puig i Jordi Girabal deixen el grup de teatre El Setrill per produir els seus propis espectacles. Actualment la companyia està formada per Atilà Puig, Jordi Girabal i Marc Fonts. Des dels seus inicis Teatre Mòbil ha apostat en els seus espectacles per l’humor dirigit al públic familiar. Inspirant-se en la tradició del pallasso, Teatre Mòbil ha adaptat el seu llenguatge al teatre, combinant espectacles de números amb altres de línia argumental, sense perdre mai de vista el públic al qual van adreçats.

Teatre Mòbil va ser companyia convidada a la Setmana de la Cultura Catalana de Frankfurt l’any 2007 per representar Colossal dins el cicle de teatre infantil i juvenil a l’Internationales Theater Frankfurt. L’espectacle Reprís va ser present a la programació del Teatre Nacional de Catalunya del 22 d’abril al 16 de maig de 2010. Les trifulgues dels Germans Garapinyada va guanyar el Premi al Millor Espectacle de la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil d’Igualada 2011, i el Premi Xarxa de Palau Solità i Plegamans al Millor Espectacle de la Temporada 2011-2012. Sense Solta va guanyar el Premi al Millor Espectacle de la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil d’Igualada 2013.

Tot plegat és el setzè espectacle de la companyia. En aquests anys d’existència ha actuat als circuits Xarxa, Rialles, en campanyes escolars, festes majors, programacions d’ajuntaments... Ha participat en diverses ocasions en Festivals com: Fira de Tàrrega, FETEN (Gijón), Festival Internacional de Teatro y Música de San Javier, Festival de Pallassos de Cornellà, Trapezi de Reus, La Mostra d´Igualada, Festival de Pallassos de Xirivella, Fira Mediterrània de Manresa, Festival Grec de Barcelona, Festival Ple de Riure del Masnou, Fira del Circ de la Bisbal d´Empordà.

La companyia Teatre Mòbil, a més, formà part del repartiment de Llibertat de Santiago Rusiñol i dirigida per Josep Maria Mestres, representada al Teatre Nacional de Catalunya durant la temporada 2012-2013.

Tot plegat, un bon fart de riure · En un espai mòbil que es plega i es desplega, s’hi apleguen tres comediants que volen presentar l’espectacle. Però ai, no se’n surten! Una taca perillosa al terra, uns cubells i fregadores multiusos, un ninot desobedient, un presentador que perd el cos i l’enteniment, uns cantants descoordinats, unes escombraries rebels, i un mag a qui prenen el pèl, els trucs i tot el que es pugui arreplegar! fan que Tot Plegat sigui l’espectacle que mostra el desplegament més esbojarrat de Teatre Mòbil. No us el podeu perdre! Quedareu plegats de riure! Per a Josep Maria Vilaplana l’espectacle és “Diversió per a tots, absurda, enginyosa, mòbil”  Una diversió que segons Iolanda Madariaga està servida: “Saben fer créixer el seu espectacle i llançar-nos a la piscina de l’absurd fent-nos acceptar de forma tàcita les propostes més inversemblants”.

Pallassos, musicals, contes i dansa · La temporada de la Xarxa compta amb sis espectacles de gènere i temàtica molt variada. L’11 d’octubre Veus-Veus presenta el seu espectacle El llibre de la selva, basat en el conegut llibre d’aventures de Rudyard Kipling en clau còmica i musical. El diumenge 25 d’octubre, en aquesta ocasió a les 6 de la tarda,  es presenta un musical ple d’emoció, cançons i melodies que formen part del record de molta gent Somriures i llàgrimes de Richard Rodgers. L’espectacle és cantat en català i compta amb la col·laboració de la coral infantil Els Verdums.  El 8 de novembre, Les Bianchis presenten Les supertietes.  La Queralt descobrirà amb els contes, la màgia i les seves amigues com ser una supertieta. Marcel Gros és un pallasso de luxe i humor surrealista que també captiva la canalla. El diumenge 22 de novembre, a la tarda, presentarà els seus Contes amagatsConstelaciones és el nom del somni d’Aracaladanza inspirat per l’obra creativa de Joan Miró. Espectacle especialment dedicat al públic familiar, suposarà el punt i seguit d’una trilogia que aspira a comprendre la genialitat de pintors universals com El Bosco i Magritte. Serà a l’Ateneu el diumenge 6 de desembre en el marc del programa estatal de les arts escèniques del Ministeri de Cultura PLATEA. Les entrades d’aquest espectacle i Somriures i llàgrimes es poden comprar a El Punt (carrer Garcia Fossas, 2) i a www.ticketea.com.

Via: Xarxa Igualada

  • Compartir