Sou a: Inici / Noticies / Telefónica inicia el desplegament de fibra òptica

Telefónica inicia el desplegament de fibra òptica

La companyia Telefónica ha comunicat a l’Ajuntament d’Igualada l’inici del desplegament gradual de la seva xarxa de fibra òptica a la ciutat durant el proper mes d’agost i preveu oferir servei d’Internet d’alta velocitat al 85% del municipi abans del proper Nadal.
28-07-2014

La companyia Telefónica ha comunicat a l’Ajuntament d’Igualada l’inici del desplegament gradual de la seva xarxa de fibra òptica a la ciutat durant el proper mes d’agost i preveu oferir servei d’Internet d’alta velocitat al 85% del municipi abans del proper Nadal. El 15% restant són petits punts que actualment es troben en fase d’estudi i no es descarta arribar-hi posteriorment en una segona fase. La fibra òptica permet navegar a una velocitat molt superior a l’ADSL i, per exemple, descarregar i pujar continguts a 100 Mb.

Marc Castells, alcalde d’Igualada, celebra que “la companyia hagi estat sensible a la inquietud que els havíem transmès des d’aquest Ajuntament i des de la Unió Empresarial de l’Anoia i que hagi donat finalment llum verda al desplegament”. De la seva banda, Blai Paco, president de la UEA, afegeix que “una ciutat de 40.000 habitants, en ple segle XXI, necessita unes connexions a l’alçada del que requereixen els seus ciutadans però també la millora de la competitivitat de les seves empreses”. A més, tots dos destaquen el fet que Telefónica no només hagi previst cobrir les llars i empreses de zona urbana, sinó també el polígon industrial de Les Comes.

La instal·lació de la fibra òptica és una iniciativa privada de la companyia Telefònica i, en conseqüència, la col·locació del cables no té cap cost per a l’Ajuntament. Prèviament a qualsevol acció, l’empresa instal·ladora sol·licitarà permís als propietaris dels immobles per entrar-hi el cablejat, una actuació que serà en tots els casos gratuïta per als ciutadans i que no ha de requerir cap obra física ni noves rases a la via pública. Segons la companyia, el desplegament de fibra a les llars, conegut per les seves sigles en anglès FTTH, es durà a terme pels passos existents del cablejat de telèfon de coure. Un cop efectuada la instal·lació, els clients que estiguin interessats en aquest servei d’Internet d’alta velocitat hauran de contactar amb la companyia per a contractar-lo.

El regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Jordi Pont, recorda que “és important que els propietaris autoritzin la instal·lació de manera àgil, perquè així es facilita que arribi a tothom, ja que si un edifici no dóna permís pot dificultar l’accés a l’edifici veí o dificultar que arribi el servei en aquella zona”. Per a qualsevol dubte o consulta, es pot trucar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (OAC), al telèfon 93 803 19 50.

  • Compartir