Sou a: Inici / Noticies / Tercera edició del programa Futbol i Valors

Tercera edició del programa Futbol i Valors

L’objectiu de la iniciativa passa per afavorir la integració social a través de l’esport, estimulant aspectes com l’esforç i les relacions interpersonals.
24-11-2015

Aquest mes de novembre ha començat a Igualada la tercera edició del programa Futbol i Valors, amb la participació d’una trentena d’estudiants de Secundària dels centres educatius de la ciutat, el 59% dels quals són nois i el 41% noies. Els joves que hi prenen part participaran fins al mes de maig en dues sessions setmanals, els dimarts i els dijous de 18:30 a 20h, i treballaran l’adquisició de valors a través de la pràctica de l’esport en equip. Aquesta és una iniciativa del departament d’Esports de l’Ajuntament d’Igualada.

El Programa Futbol i Valors pretén oferir-los la possibilitat de participar d’activitats lúdiques que els permetin obtenir els beneficis individuals, físics, psicològics, socials, ètics i normatius implícits en la pràctica del futbol i de l’esport en general. Lluny de la simple competició, però, hi ha una important implicació dels educadors que coordinen el projecte, s’hi estimulen el diàleg i les relacions, els partits que s’hi disputen no tenen àrbitre, els equips són mixtes i sempre ha de marcar un gol com a mínim una de les noies de  l’equip.

S’utilitza, a més, la filosofia dels Tres Temps: al primer els jugadors dialoguen i acorden les regles del joc d’aquell dia, al segon disputen el partit i, al tercer, avaluen el compliment de les regles i treuen conclusions de la trobada. Els acords i els temes de diàleg varien en cada jornada però les normes del fair play sempre hi són presents.

Una iniciativa d’integració a través de l’esport · Aquesta iniciativa va néixer ara fa dos anys per a donar continuïtat al programa FutbolNet, que havia dut a terme la Fundació FC Barcelona en diferents municipis del país durant el curs 2012/2013. Després de la bona valoració d’aquella experiència, el departament municipal d’Esports va apostar per seguir treballant amb els joves amb una metodologia similar, basada també en el Futbol 3. L’objectiu de Futbol i Valors passa per afavorir la integració social a través de l’esport, estimulant en aquells que hi prenen part la incorporació de valors com la superació, l’esforç, les relacions interpersonals, la participació, la igualtat de gènere, el treball en equip o el respecte als companys.

  • Compartir