Sou a: Inici / Noticies / Termini per demanar subvencions pel pagament de l'IBI

Termini per demanar subvencions pel pagament de l'IBI

Fins al proper 31 de març es poden formalitzar les sol·licituds dels ajuts adreçant-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.
01-03-2016

L’Ajuntament d’Igualada obre novament el termini de sol·licituds per demanar subvencions per al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) corresponents a l’any 2016, destinades a persones grans i a famílies monoparentals. El termini de presentació de sol·licituds romandrà obert entre els dies 1 i 31 de març.

En el cas de les persones grans, els sol·licitants han d’estar empadronats al domicili pel qual demanen la subvenció i han de ser majors de 65 anys o pensionistes per raó de jubilació, viduïtat, invalidesa o beneficiaris d’una pensió no contributiva (PNC). Han de complir també diferents requeriments especificats a les bases i es poden acollir a dos ajuts, un pel 80% de la quota de l’IBI, fins a un màxim de 800 euros, i un altre pel 40% de l’import de l’impost, fins a un màxim de 400 euros. En tots dos casos s’estableixen uns topalls d’ingressos que el sol·licitant no ha de superar.

Pel que fa a les famílies monoparentals, aquells que es vulguin acollir a l’ajut han de tenir reconeguda aquesta condició, han d’estar també empadronats en aquest domicili i l’habitatge on resideixen no ha de superar els 190.000 euros de valor cadastral. També cal que estiguin al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i no tenir deutes amb l’Ajuntament. En aquest cas, poden optar a ajuts que van del 33% al 77% de l’import de l’IBI i la quantitat que se’ls subvencionarà anirà en funció dels seus ingressos i del valor de l’immoble on resideixin.

Els detalls, els requisits i la documentació imprescindible per aquestes sol·licituds es poden consultar AQUÍ o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), a la Plaça de l’Ajuntament, número 1.

aça de l’Ajuntament, número 1.

  • Compartir