Sou a: Inici / Noticies / Territori impulsarà el nou PDU d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena

Territori impulsarà el nou PDU d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena

El Pla classificarà i ordenarà un sector de més de 300 hectàrees de superfície per a activitats econòmiques al nord d’Igualada, ja previst en el planejament urbanístic vigent
07-07-2017

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat avui, durant el 17è sopar de la Unió Empresarial de l’Anoia, a Igualada, l’impuls d’un Pla Director Urbanístic (PDU) d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena, recollint així la demanda dels ajuntaments de la comarca. L’acord per iniciar la redacció d’aquest PDU es veurà, previsiblement, a la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya (CPTUC) del proper 28 de juliol.

Rull ha fet aquest anunci després de rebre la petició per escrit de mans de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte; de Santa Margarida de Montbui, Teodoro Romero; d’Òdena, Francisco Guisado; de la Pobla de Claramunt, Santi Broch, de Jorba, David Sánchez, i de Castellolí, Joan Serra. També han assistit a la trobada la directora general d'Indústria, Àngels Chacón, i el president de la UEA, Blai Paco.

La Conca d’Òdena ocupa una posició central a Catalunya i a la comarca de l’Anoia, una bona situació reforçada per les infraestructures que hi transcorren. També és un terreny amb relleu suau, característica que el fa apte per a la construcció d’equipaments industrials i logístics d’alta capacitat.

Històricament, la Conca d’Òdena ha acollit una important activitat industrial i terciària i els seus municipis col·laboren per impulsar sectors estratègics com el del gènere de punt, els adobats de pell, la salut i les tecnologies de la comunicació.

Amb la voluntat de continuar desenvolupant aquestes activitats econòmiques, el Pla director urbanístic (PDU) de la Conca d’Òdena, aprovat el 2008, ja preveia diverses actuacions supramunicipals. No obstant, la regulació d’aquestes actuacions no es va poder concretar atesa la limitació de facultats que la legislació urbanística atorgava en aquell moment als PDU. Per això es va fer mitjançant l’establiment de directrius que no permetien actuacions immediates i que caldria concretar a través de les figures de planejament urbanístic municipal.

És a partir d’una modificació legislativa de l’any 2012 que els PDU sí que tenen la capacitat de classificar i qualificar sòl, delimitar i ordenar sectors supramunicipals i possibilitar la seva execució directa.

Nou sòl per a activitats econòmiques · És per això que el conseller Rull ha anunciat avui la propera redacció d’un PDU d’abast supramunicipal que classificarà i ordenarà diversos sectors per acollir activitats econòmiques: un de més de 300 hectàrees, al nord d’Igualada, que permetrà disposar de parcel·les de grans dimensions, i un altre sectors discontinu, que en total abasta un àmbit de 43 hectàrees, a l’oest d’aquesta ciutat. Aquests darrers sectors podrien acollir els adobers actualment instal·lats al barri del Rec d’Igualada.

L’impuls a aquest nou Pla director comportarà la necessitat de modificar el PDU de la Conca d’Òdena de 2008 i de replantejar el PDU del Parc d’innovació del cuir i la marroquineria d’Igualada-Jorba, aprovat inicialment, per integrar-lo en el nou document.

A més d’ordenar aquests sectors, el nou PDU establirà determinacions per al desenvolupament urbanístic sostenible, la mobilitat de les persones i les mercaderies, el transport públic, la protecció del paisatge i el manteniment dels valors culturals i històrics de la Conca d’Òdena.

(*informació via Generalitat de Catalunya)

  • Compartir