Sou a: Inici / Noticies / 'Timeless. De Petipa a Nacho Duato' arriba dissabte a l'Ateneu

'Timeless. De Petipa a Nacho Duato' arriba dissabte a l'Ateneu

L’espectacle, que vol acostar la dansa a tots els públics, s’emmarca en la celebració del Dia Internacional de la Dansa
07-05-2015

El Ballet Carmen Roche serà aquest dissabte, 9 de maig, a Igualada per presentar el seu espectacle Timeless. De Petipa a Nacho Duato, una proposta que fon diferents gèneres i el treball de diversos coreògrafs. L’acte tindrà lloc a les 21h, al Teatre Municipal l’Ateneu. La funció, organitzada per l’Institut Municipal de Cultura (IMC) forma part del programa Platea del Ministeri de Cultura, compta amb el suport de la comissió de dansa de la ciutat i s’emmarca en el Dia Internacional de la Dansa.  

La companyia · El Ballet Carmen Roche va començar la seva singladura professional el 1998 de la mà de la reconeguda mestra Carmen Roche, ballarina del Ballet d’Antonio i Maurice Bejart, que ha aconseguit consolidar la formació com una de les més estables i capdavanteres de l’Estat.
 
La companyia aposta deliberadament per la difusió de les obres bàsiques del patrimoni del ballet clàssic però amb una mirada oberta a tots els llenguatges de la dansa. Coreògrafs com Tony Fabre, Ramon Oller, Mario Zambrano, Gustavo Ramírez, Angel Rodríguez o Pascal Touzeau, han creat especialment peces per Roche, cosa que ha contribuït a crear el seu propi estil i personalitat.

Carmen Roche és una de les professionals més reconegudes en l'àmbit de la dansa a Espanya i compta amb una dilatada carrera professional. L’any 1995 va rebre la Medalla de Plata al Mèrit en les Belles Arts del Ministeri de Cultura i, el 2012, la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts com a reconeixement a tota una vida dedicada a la dansa.

L’espectacle · Timeless vol apropar la dansa a tots els públics, per la barreja d’estils i temàtiques properes a l’espectador. El programa va des de la dansa clàssica brillantment executada  fins a la  contemporània  més avantguardista, passant per l'estil neoclàssic propi de Nacho Duato.

Les peces clàssiques que componen aquesta nova creació són Pas a Dos d’El Corsari  i La Bella Dorment, ambdues coreografies de Marius Petipa. Mimí i Fredo d'estil neoclàssic de Tony Fabre, gran coreògraf que va morir recentment. La peça contemporània Espacio incierto realitzada pel jove Jordi Vilaseca, un dels creadors de la dansa més avantguardista i com a colofó final, el coreògraf español més universal Nacho Duato, que ha cedit a l’espectacle la peça Without words.

Venda d’entrades · Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres de 19 a 21h i el dissabte d'11 a 14h. També des de dues hores abans a la taquilla del Passatge Vives. Les entrades tenen un preu de 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col•lectius. També es poden comprar a www.ticketea.com.

  • Compartir
Pertany a: