Sou a: Inici / Noticies / Torna el calendari d’advent amb els Fanalers i fantàstiques històries cada dia, a partir de divendres

Torna el calendari d’advent amb els Fanalers i fantàstiques històries cada dia, a partir de divendres

Dissabte s’obrirà l’exposició a cel obert “Teixint el Nadal”, a l’espai Cal Salinas
29-11-2023
Torna el calendari d’advent amb els Fanalers i fantàstiques històries cada dia, a partir de divendres

Advent

Aquest divendres, 1 de desembre, Igualada encetarà el Calendari d'Advent amb l’encesa de la primera bombeta del calendari que hi ha al Niu Màgic de Cal Font. L’acte anirà a càrrec dels fanalers i fanaleres que cada dia explicaran una petita història als infants inspirada en el món dels teixits i en la relació que aquest ha tingut històricament amb la ciutat. Aquest és el fil conductor de la campanya de Nadal a Igualada. Seguidament, cap a ¼ de 8 s’estrenarà el nou escenari Màgic de Cal Font, amb una actuació de l’Igualada Gospel Choir.

L’escenari situat a costat del niu i amb la mateixa estètica que aquest, és una de les novetats de la campanya nadalenca d’enguany i té com objectiu ser una plataforma per a les entitats i escoles d’arts de la ciutat, per a què hi puguin mostrar les seves creacions, durant el mes de desembre, després de la història diària del calendari d’advent.

Dissabte, 2 de desembre, a les 18.30 h a l’espai de Cal Salinas tindrà lloc l’obertura de l’exposició “Teixint el Nadal” amb els Fanalers i la Conxita la Teixidora, que hi faran parada abans d’anar al niu màgic a explicar la seva segona historieta. L’antiga fàbrica tèxtil, ubicada a l’avinguda Balmes, serà un dels nous punts d’activitat aquesta campanya. En aquest espai, d’important relació amb la història del tèxtil i del gènere de punt de la ciutat, s’hi podrà veure, a cel obert, l’exposició “Teixint el Nadal” que repassa la història tèxtil d’Igualada.

Seguidament, tota la comitiva anirà caminant fins a la Plaça de Cal Font on, s’encendrà la segona bombeta. Cada dia, fins el 24 de desembre, s’explicarà una història i s’encendrà una nova bombeta del calendari d’Advent.

Dissabte, en acabar l’encesa de la bombeta, a les 19.15 h, a l’escenari màgic hi tindrà lloc una actuació de la coral Els Verdums.

Amb aquestes presentacions teatrals i les activitats programades, Igualada encén l'esperit nadalenc, oferint als ciutadans i ciutadanes i visitants una experiència única per començar la temporada de festes amb alegria i màgia, alhora que es recorda la història de la ciutat i la seva relació amb el tèxtil.

“Es tracta de combinar la tradició nadalenca amb la reivindicació de la nostra història com a ciutat, a través de la nostra història industrial: la del tèxtil” ha explicat l’alcalde Marc Castells.

És per això que les referències al teixit les trobem també a diversos elements de la campanya: El cartell de la campanya, amb la imatge en punt de creu; en el lema “Teixint el Nadal”; en el guarniment del niu màgic, amb teixit platejat fabricat a Igualada; el mateix teixit que guarneix els arbres dels comerços de l’Avinguda Balmes; a les històries que portaran els fanalers cada dia al calendari d’advent; amb la participació de la Conxita Teixidora a l’encesa de llums; amb el lema del Saló: “Enllaça’t al Saló” i en un dels nous espais que estrenem del bosc màgic d’Igualada: l’antiga fàbrica de Cal Salinas.

L’alcalde anima a tothom “a gaudir del Nadal, de les activitats que s’hi fan, dels nostres carrers il·luminats... però també a donar suport al nostre comerç, al comerç de Km0, el que manté vius també els nostres carrers durant tot l’any”.

  • Compartir