Sou a: Inici / Noticies / Torna la Mostra Internacional de Films de Dones

Torna la Mostra Internacional de Films de Dones

Serà durant els mesos de setembre i octubre, amb tres pel·lícules dirigides per dones
18-09-2017

Emmarcat en el projecte Conegudes (també) a casa de la Mostra Internacional de Films de Dones, la Conca d’Òdena se suma un any més al programa itinerant de cineastes catalanes. Serà durant els mesos de setembre i octubre, amb tres pel·lícules dirigides per dones.

De la ma de Lala Gomà, es podrà veure la pel·lícula Free (Hadijatou contra l’estat), el proper dijous 28 de setembre, a les 20h, a l’Ateneu Cinema d’Igualada. El documental explica el cas de la Hadijatou Mani, la primera dona que ha denunciat l'Estat de Níger per la seva condició d'esclava i ha guanyat el cas. Un judici sense precedents que marca un abans i un després en la lluita contra l'esclavitud. A través del seu cas i el d'altres dones, es podrà conèixer de primera mà com és l'esclavitud al segle XXI.

Sílvia Quer convidarà el proper 15 d’octubre, a les 19h, a Can Papasseit (Vilanova del Camí) a fer un repàs històric amb La llum d’Elna. 1942. Quan les autoritats de Vichy decideixen tancar la Maternitat d’Elna, que acull embarassades dels camps de concentració del sud de França, la seva jove directora, Elisabeth Eidenbenz, i la seva col·laboradora Victòria, exiliada catalana a qui va rescatar del camp d’Argelers, estaran disposades a sacrificar qualsevol cosa per salvar-la, excepte els seus ideals.

La tercera i última pel·lícula de la Mostra de Films serà als Cinemes MontÀgora (Sta. Margarida de Montbui) amb Júlia Ist, d’Elena Martín, el proper 27 d’octubre a les 20:30h. La Júlia és una estudiant d'arquitectura que durant el tercer curs de la seva carrera decideix marxar a Berlín d'Erasmus. És així com, sense plantejar-s'ho, portada per la inèrcia d'aquesta etapa, marxa per primera vegada de casa. Plena d'expectatives i manca d'experiències, la Júlia es trobarà perduda en mig d'un Berlín gris i fred, vivint un Erasmus que sembla estar lluny de l'aventura que en un inici es plantejava. De mica en mica, la Júlia es construirà una vida a Berlín i anirà entenent qui és ella en aquest nou context. Coneixerà la gran ciutat des de dins i es deixarà portar per la seva gent, malgrat que, al final, haurà de tornar de nou a Barcelona.

Des del Programa d’igualtat de gènere de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) es continua apostant per la visibilització de les aportacions i sabers de les dones, massa sovint invisibilitzades i relegades a un segon terme. La Mostra és un espai concebut per a donar a conèixer la història i el present de la creació cinematogràfica femenina i per convidar als diferents públics a descobrir la circulació de noves mirades presents en el cinema de les dones, mirades que estan enriquint i transformant les pràctiques culturals, que demostren el compromís de les cineastes amb la complexitat de les realitats i els debats del seu temps i que estan renovant el conjunt de la creació audiovisual.

Les projeccions seran gratuïtes i comptaran amb la presència de les cineastes i de l'acompanyament d'una programadora de la Mostra.

(*informació via MICOD)

  • Compartir