Sou a: Inici / Noticies / Tot a punt per celebrar la diada de Sant Jordi

Tot a punt per celebrar la diada de Sant Jordi

55 parades de llibreries i floristeries es concentraran a la Plaça de Cal Font i les entitats se situaran novament a la Rambla de Sant Isidre
17-04-2018

La celebració de la Diada de Sant Jordi a Igualada comptarà el proper dilluns,  23 d’abril, amb un total de cinquanta-cinc parades a la via pública. D’aquestes, deu corresponen a floristeries, nou  a llibreries i trenta-sis a diferents mitjans de comunicació, autors igualadins i entitats socials, cultural, polítiques i juvenils, que també s’involucraran novament en la festivitat.

Les floristeries i llibreries s’establiran, com és tradició, a la Plaça Cal Font, on enguany també hi haurà una carpa dedicada a autors igualadins. Les entitats, de la seva banda, es podran trobar a la Rambla de Sant Isidre, ja que el lateral de la plaça continua inhabilitat per unes obres d’edificació.

Propostes de la Biblioteca Central · La Biblioteca Central de Cal Font tornarà a ser un dels principals pols d’activitat d’aquesta jornada, que té els llibres i la lectura com a protagonistes. D’una banda, en el marc del programa BiblioLab, s’ha organitzat un Taller d’escriptura de records per als matins dels dissabtes 21 i 28 d’abril, a càrrec de Laboratori de Lletres. I, el mateix dia de Sant Jordi, a les 18h, es farà un BiblioLab de Contes interactius adreçat a infants de 3 a 12 anys i les seves famílies, de la mà dels professionals de Qpertin. Els dos tallers són gratuïts i només cal inscriure’s abans a la Biblioteca. També per als més petits, el dimarts, 17 d’abril, a les 18h, es farà una Hora del conte especial per commemorar el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil.

Les presentacions tindran un caire local, amb dos llibres acabats de sortir del forn. D’una banda Raquel Riba Rossi presentarà, el 18 d’abril a les 19h, el còmic ¿Qué pacha, mamá?. I d’altra banda, la tousenca Elisa Vidal presentarà Fillol i les seves masies, el divendres 20, a les 19h. Un exhaustiu treball de recerca en què recupera de l’oblit llocs i persones d’un dels molts nuclis que hi ha a Sant Martí de Tous.

Pel que fa a les exposicions, del 13 al 30 d’abril, al vestíbul de la Biblioteca es podrà visitar Il·lustracions i lletres de l’Anoia, en què una trentena d’il·lustradors i autors que han publicat la seva obra a la revista literària local Narranación mostraran les seves creacions en una exposició col·lectiva

Una àmplia agenda d’activitats · Més enllà de la biblioteca, el Teatre Municipal l’Ateneu acollirà l’acte de lliurament dels Premis al Compromís Cultural, el divendres, 20 d’abril, a les 19:30h, organitzats per Òmnium Cultural Anoia, i també el concert d’aniversari de la Rondalla Nova Unió, en aquest cas el dia 21, a les 19h.

El dissabte, 21 d’abril, a les 20h, l’Adoberia de Cal Granotes acollirà un nou recital del cicle poètic i musical De Pell Sensible, amb el títol Montserrat Roig: Paraules d’AVUI. Les entrades costen 5 euros anticipada i 7 euros a taquilla.

El diumenge 22, a les 12h, tindrà lloc al Museu de la Pell la narració del Conte d’en Pau Blanquer, a càrrec de Mònica Torra. Al Museu del Tren en Miniatura Railhome BCN es farà una nova edició de la Matinal Vapor Viu i una Trobada de Plaques de Cava Ferroviari i, a les 19h, el Teatre de l’Aurora oferirà un concert de la pianista igualadina Neus Peris, amb uns preus d’entrada de 8 i 10 euros.

El mateix dia de Sant Jordi, a les 19h, l’Ajuntament oferirà l’habitual ballada de sardanes al Passeig Verdaguer, amb la Cobla Tàrrega, coordinada per l’Agrupació Sardanista d’Igualada. A les 18h tindrà lloc, al Teatre Municipal l’Ateneu, una conferència de Júlia Pareto, amb el títol Som responsables del que es va fer en el passat? Justícia intergeneracional, organizada per l’AUGA i, a les 20:30h, la Coral Mixta d’Igualada proposa, a la basílica de Santa Maria, l’espectacle Veus del Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, amb el preu d’entrada de 12 euros, 5 euros per als menors de 16 anys.

També cal destacar que, del 23 al 27 d’abril, de les 18 a les 20h, l’Escola Municipal de Música ha organitzat una Setmana de Concerts de Cant Coral, a càrrec del seu alumnat.

Programació especial de Ràdio Igualada · Un any més l’emissora municipal Ràdio Igualada es traslladarà per Sant Jordi a la Plaça Cal Font, davant la Biblioteca Central, per celebrar aquesta diada.

La programació especial començarà a partir de les 9:15h, amb el programa Igualada Capital. De 10 a 13h hi haurà música amb l’Estació Central i, a partir de les 13h, tota la informació amb l’Igualada Notícies i l’actualitat esportiva, amb la Tertúlia. A la tarda, de 14 a 16h, la música tornarà a ser protagonista amb el programa We are the Ones. De 16 a 18h tindrà lloc una edició especial del programa Millennials i, en finalitzar aquest espai, començarà el programa especial de Sant Jordi, dedicat als protagonistes de la jornada: autors locals, floristes, llibreters i la gent que passegi per la plaça. La programació amb motiu de Sant Jordi arribarà al seu punt i final amb el programa 24, amb els Moixiganguers d’Igualada.

Ràdio Igualada es pot escoltar al 103.2 FM, al seu WEB o a través de l’aplicació per a dispositius mòbils IgualApp.

  • Compartir