Sou a: Inici / Noticies / Tot a punt per la 29a edició de La Mostra d'Igualada

Tot a punt per la 29a edició de La Mostra d'Igualada

Tindrà lloc del 12 al 15 d’abril amb 53 companyies, 54 espectacles i 104 representacions. La fira acull cada any més de 30.000 espectadors i 700 professionals acreditats.
05-04-2018
Tot a punt per la 29a edició de La Mostra d'Igualada

Foto: La Mostra d'Igualada

La Mostra d’Igualada, la fira de teatre infantil i juvenil de referència a Catalunya ha començat el compte enrere cap a la 29a edició que tindrà lloc del 12 al 15 d’abril del 2018. Aquest any reivindica descobrir el món a través de les arts escèniques com a vehicle d’idees i motor de sorpreses i curiositat que ens fa créixer, imaginar, viatjar i ens planteja preguntes a través d’una programació rica en formats, gèneres i estils,  espectacles per a infants a partir de 3 anys, joves i públic familiar. La Mostra d’Igualada és el punt de trobada anual dels professionals del sector amb una Llotja i activitats adreçades a companyies i programadors per proveir les programacions familiars d’arreu del territori català i facilitar l’accés als circuits estatals i internacionals.

El Menú de La Mostra · El director artístic de La Mostra d’Igualada, Pep Farrés, presentarà la programació de la fira de teatre i respondrà les preguntes del públic per orientar en la selecció d’espectacles. L’acte tindrà lloc el proper divendres 6 d’abril a les 20:30h a l’Adoberia Bella.

La Mostra JOVE es consolida amb el Grup de Participació Jove · Els darrers anys La Mostra ha apostat per conquerir també el públic juvenil centralitzant totes les propostes per a aquest públic a L’Escorxador. L’any passat ja es va fer un pas més endavant i L’Escorxador es va convertir en un espai gestionat pels mateixos joves, amb l’acompanyament de La Mostra, nodrit amb activitat paral·leles a la programació. Enguany aquesta aposta s’ha consolidat creant el Grup de Participació Jove. Amb la coordinació directa de La Mostra, els joves s’han reunit per proposar, debatre i decidir el què, qui, com i perquè de l’activitat paral·lela a L’Escorxador, contribuint a dissenyar l’espai segons les seves inquietuds i fent-se’l seu.

Durant els quatre dies tindrà lloc l’assaig obert del Grup de teatre de l’INS Pere Vives i Vich i un taller Improshow amb el Grup de teatre de l’INS Joan Mercader, un taller de dansa, l’espectacle Chidos Sueños de la Cia. Quelcom, un Combo amb l’Escola de Música i Corals Juvenils d’Igualada, una actuació de batucada de Deuteriums, un dinar popular, el concert de Jo Jet i Maria Ribot ‘Lliure o descansar’, un Taller de teatre de les oprimides i el concert de Xillona, entre moltes altres activitats.

Aquest dissabte 7 d’abril, a les 11h, a l’Ateneu Igualadí, el grup de joves posarà en comú el conjunt d’activitats en una sessió informativa oberta a tots els joves en què es reunirà amb altres noies i noies interessats en les arts escèniques (grup NovaVeu del portal de crítica teatral Recomana.cat, que vol ampliar-se amb joves d’Igualada i comarca).

Diario di un brutto anatroccolo inaugurarà La Mostra 2018 · L’espectacle que obrirà la 29a edició és Diario di un brutto anatroccolo dels italians Factory Compagnia Transadriatica. Una proposta inspirada en el conte de l’Aneguet Lleig d’Andersen, que busca trobar el seu lloc al món. L’espectacle gira al voltant del naixement i el rebuig per part de la família; l'escola i el bullying; el món laboral; l'amor que neix de sobte i ràpidament pot desaparèixer; la guerra com a horror inexplicable. Una obra sense text, capaç de combinar diferents llenguatges com el teatre i la dansa, a partir d'una història clàssica per a nens.

Tindrà lloc el dijous 12 a les 21h al Teatre Municipal l’Ateneu i donarà pas a tres dies de programació intensa per a tots els públics. L’obra es repetirà el divendres 13 en una funció escolar. Les invitacions de l’espectacle inaugural es podran recollir a les taquilles del Teatre Municipal l’Ateneu i amb un màxim de 4 entrades per persona.

Una programació que convida a fer-se preguntes · Aquest 2018 La Mostra anima als espectadors a fer-se preguntes i a generar ells mateixos les respostes a través de les arts escèniques. Amb l’objectiu d’alimentar uns espectadors curiosos, creatius, imaginatius i amb ganes de descobrir el món a través del teatre, la programació inclou algunes propostes per reflexionar, més que per donar respostes, al voltant de preguntes que ens fem. La iniciativa es traslladarà al públic més enllà dels espectacles a través de la campanya #empregunto.

La Mostra a les escoles · Un any més, els alumnes dels centres educatius d’Igualada seran els primers espectadors de La Mostra amb les funcions escolars del dijous 12 i el divendres 13 d’abril. En total uns 3.900 alumnes de 18 escoles i instituts assistiran a 27 funcions escolars. La Mostra treballa cada cop més amb les escoles i instituts per potenciar les arts escèniques als més petits de la mà dels centres educatius de la ciutat i els seus docents. En aquest sentit la fira ha impulsat accions com El Quadern de Teatre, el IV Concurs de Crítica Teatral Infantil i Juvenil, o el taller Què és per a tu el teatre? que posteriorment tindrà format d’exposició i es podrà veure a la Sala Municipal d’Exposicions.

La Mostra PRO ·  El cor de La Mostra PRO bategarà un any més a La Llotja instal·lada al Museu de la Pell. Dins de les activitats professionals, cal destacar la jornada professional que tindrà lloc el dijous 12 amb una xerrada que donarà eines per apropar teatre i escola i el mercat de projectes d’espectacles com a plats centrals. El divendres 13 tindrà lloc la taula rodona “Quan comença a baixar el teló (i l’edat ens retira dels escenaris)” al voltant de la jubilació dels artistes: què passa quan l’edat ja no et deixa desenvolupar la teva feina? Adreçada a professionals de tots els àmbits. Altres activitats que es desenvoluparan al llarg dels quatre dies de fira són reunions ràpides i trobades pactades o informals que afavoreixen el contacte entre els diferents agents.

Ja s’han acreditat a la 29a edició 318 entitats i 658 professionals sense comptar les companyies programades. La Mostra continua treballant per atraure programadors espanyols i internacionals, així com per obrir la fira a la resta de l’Estat i Europa. Les acreditacions professionals continuen obertes a través del web de La Mostra.

Venda d’entrades en línia i a taquilla · Ja està activa la venda d’entrades en aquest WEB o a les Taquilles del Teatre Municipal l’Ateneu, al Passatge d’En Vives, el dissabte 7 d’abril d’11 a 13h i de 18 a 20h i el diumenge 8 d’abril de 18 a 20h.

Del 12 al 15 d’abril, a la Plaça de Cal Font, s'habilitarà la taquilla de La Mostra, que obrirà dijous 12 d’abril de 17:30 a 21h, divendres 13 d’abril de 17:30 a 21:30h, dissabte 14 d’abril de 9:30 a 13h i de 15 a 22h i diumenge 15 d’abril de 9:30 a 13h i de 15 a 18h

L’entrada dels espectacles Oh femme fatale de Oh!Diosas i Red Wine Cabaret de Sidral Brass Band (al Kiosk del Rec) només es podrà adquirir al mateix espai d’actuació des d’una hora abans de l’inici de la funció.

La Mostra Solidària · Enguany La Mostra d’Igualada inicia una campanya de suport al projecte Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center, que serà un nou centre oncològic, pioner a Europa. L’aportació econòmica es podrà tramitar en línia al web de la fira o bé a la taquilla que s’instal·larà al Punt d’Informació, al centre de la plaça de Cal Font. La voluntat de La Mostra Solidària és establir, cada any, aliances amb organitzacions que treballen en benefici dels infants.

La Mostra en xifres · Enguany La Mostra d'Igualada comptarà amb 53 companyies, 54 espectacles, 104 representacions,
9 estrenes absolutes, 10 estrenes a Catalunya, 41 companyies de Catalunya, 8 companyies de la resta de l’Estat, 4 companyies internacionals, 20 espais d’actuació i 4 itineraris (11 muntatges a l’Itinerari 1 per als més petits, 12 muntatges a l’Itinerari 2 per als no tan petits, 11 muntatges a l’Itinerari 3 de La Mostra JOVE i 19 muntatges a l’Itinerari 4 per a tothom).

La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil · La Mostra d’Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La 29a edició de La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil tindrà lloc del 12 al 15 d’abril de 2018 amb 53 companyies, 54 espectacles i 104 representacions. La fira acull cada any més de 30.000 espectadors i 700 professionals acreditats.

(*informació via La Mostra d'Igualada)

  • Compartir