Sou a: Inici / Noticies / Tot a punt per la Rua de Carnaval

Tot a punt per la Rua de Carnaval

La celebració es completarà diumenge al migdia amb la Minirua i el Ball Infantil de Disfresses a la Plaça de l’Ajuntament.
10-02-2015

El proper dissabte, 14 de febrer, Igualada viurà la seva tradicional Rua de Carnaval. La celebració, coordinada des de l’Institut Municipal de Cultura (IMC), s’allargarà fins el diumenge dia 15 de febrer.

El dissabte, a partir de les 18:30h, tindrà lloc la rua, amb el recorregut habitual des de la plaça de la Masuca fins a la plaça de Cal Font. Estarà encapçalada per la Xaranga Quatre Vents i comptarà amb la participació, tancant la comitiva, de la Carrossa del Rei Carnestoltes amb el seu seguici, a càrrec de l’entitat Bitrac Dansa, que celebra enguany el seu 25è aniversari.

Aquest 2015 hi ha vint comparses inscrites a la rua procedents d’Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i la Torre de Claramunt, amb un total aproximat de 2.700 persones participants. El Carnaval d’Igualada compta, com és habitual, amb la col·laboració de l’Antic Gremi de Traginers, que prepara la botifarrada final, del Gremi de Flequers de l’Anoia, que proporciona el pa necessari, i de l’empresa Carrefour, que aporta els 200 quilos de botifarra que se serveixen a les comparses.

El jurat del concurs estarà format per Lluís Pedraza, de l’empresa Mapamundi, Eva Galtés, de la Xarxa d’Igualada, Toni cortés, dels Moixiganguers d’Igualada, Joan Pou, de l’Associació Cultural Dessota, Manel Canals, dels Diables d’Igualada i, com a secretari, Joan Sala de l’IMC. La presentació de les comparses en arribar a la plaça de Cal Font anirà a càrrec de Yannik Ramis, que animarà l’acte convidant tots els participants a pujar a l’escenari i lluir les seves disfresses. El pregó que llegirà el Rei Carnestoltes ha estat escrit enguany per Joan Valls, de Bitrac Dansa.

Es repartiran cinc premis de 500 euros i deu de 200 euros, amb trofeus també per les tres millors comparses. L’endemà, diumenge dia 15, a les 12h i a la plaça de l’Ajuntament, tindran lloc la Minirua i el Ball Infantil de Disfresses, a càrrec del grup Pentina el Gat, i l’espectacle Revolució, amb la col·laboració de la Xarxa d’Igualada.

Zones blaves gratuïtes · Com ja és habitual també durant els últims anys, la tarda de la rua de Carnaval totes les zones blaves de la ciutat seran gratuïtes. Entre les 9 i les 13h del mateix dissabte sí que caldrà tiquet en les àrees d’estacionament controlat, però a la tarda ja no serà necessari.

  • Compartir