Sou a: Inici / Noticies / Tot a punt per una nova Primavera Gran

Tot a punt per una nova Primavera Gran

L’Ajuntament i l’Associació de Gent Gran organitzen junts un programa amb activitats musicals, teatrals i festives per a la tercera edat.
04-05-2016

Igualada celebrarà una nova edició de la seva Primavera Gran entre els dies 20 i 29 de maig, en una iniciativa conjunta de l’Ajuntament d’Igualada i l’Associació de Gent Gran de la ciutat, amb el suport de la Diputació de Barcelona i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que reuneix nombroses alternatives lúdiques, festives, culturals i musicals per al col·lectiu de persones gran. Aquest dimecres, 4 de maig, n’han presentat els detalls la tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat, Carme Riera, i el president de l’associació, Enric Senserrich.

Dins d’aquesta programació, destaquen novament les sortides. El 23 de maig, les residències i els centres de dia gaudiran d’una visita guiada a la basílica de Santa Maria. L’endemà, dia 24, hi haurà una excursió a Barcelona, per a descobrir el modernisme del CaixaFòrum i La Pedrera i acabar amb un dinar tots plegats. El mateix dia es farà també una excursió a Montserrat, que inclourà missa conventual, recepció per part d’un monjo de l’Abadia i dinar. El 26 de maig hi haurà una segona possibilitat de participar en la sortida al CaixaFòrum i La Pedrera.

Hi haurà també propostes teatrals. El 22 de maig es podrà veure, al Teatre Municipal l’Ateneu, una representació de Terra Baixa, d’Àngel Guimerà; el dia 25, al Casal del Passeig, el grup teatral CGG de Terrassa Centre interpretarà Ni fadrí, ni casat, ni vidu; el 28 el Museu de la Pell acollirà tallers intergeneracionals i la representació d’Escenes amb tracte i, finalment, el 29 de maig, es durà a terme el sempre esperat espectacle de playback Llum i color, a càrrec de l’Associació de Gent Gran d’Igualada, que precedirà l’acte de cloenda de la Primavera Gran.

El catàleg musical l’integren el concert de música culta de piano i violoncel amb acompanyament poètic, el dia 20, coincidint amb l’acte inaugural al Casal del Passeig; el concert de la formació Ol’Green, participant al programa Oh happy day, el 21 de maig conjuntament amb la Coral Gatzara; l’actuació dels veterans de l’Agrupació Folklòrica Igualadina amb la Coral Cors Units i el grup de gospel de la gent gran el dia 26; i la ballada de sardanes, el 28 de maig, al Parc de la Xemeneia de Cal Pasqual amb la cobla Terres de Marca. El 27 de maig, en la missa que se celebrarà a l’església de la soledat, hi participarà la Coral Cors Units.

Les xerrades i conferències també hi tindran un pes important. El dia 23, s’abordaran les migracions amb Bitàcora de viatge, a l’Espai Cívic Centre, i a l’Ateneu es podran descobrir els secrets de La Vall del Madriu-Perafita-Claror, amb Susanna Simon. El dia 25 es durà a terme, a la Biblioteca Central, la tertúlia titulada El teatre a Igualada durant el franquisme. La programació la completen dos sopars ja tradicionals: el dia 25, el d’aquells igualadins que enguany compleixen 80 anys i, el dia 26, el d’aquells matrimonis que celebren les seves Noces d’Or. El dia 27 es farà el Dinar de la Primavera Gran al Casal de Passeig.

Terminis d’inscripcions · Ja estan obertes les inscripcions per participar de les diferents activitats de la Primavera Gran que ho requereixin. Per aquells actes organitzats per l’Ajuntament d’Igualada, com les excursions a Barcelona o l’obra Terra Baixa, es poden formalitzar a l’Espai Cívic Centre, al carrer Trinitat, 12. Per aquelles propostes impulsades per l’Associació de Gent Gran d’Igualada, com l’excursió a Montserrat, l’espectacle de playback Llum i Color, el dinar de la Primavera Gran o el concert del grup Ol’Green i la Coral Gatzara, cal fer-ho al despatx de l’entitat al Casal del Passeig Verdaguer.

  • Compartir