Sou a: Inici / Noticies / Treballs d'asfaltatge a l'A-2 al seu pas per l'Anoia

Treballs d'asfaltatge a l'A-2 al seu pas per l'Anoia

Suposen una inversió total de 16 milions d'euros i tindran una durada de 14 mesos, amb finalització prevista al desembre de 2018
16-11-2017

L'autovia A-2 al seu pas per Igualada i l'Anoia experimentaran al llarg del proper any afectacions de trànsit importants entre setmana pels treballs d'asfaltatge que ha iniciat el Ministerio de Fomento. Aquest mes de novembre han començat els treballs de rehabilitació superficial i estructural del ferm en el tram de gairebé 50 quilòmetres que uneix La Panadella i Esparreguera, amb una inversió total de 16 milions d'euros i una durada de 13 mesos, amb finalització prevista al desembre de 2018.

Els treballs s'executaran, segons informa el Ministerio, en torns de 24 hores, de dilluns a dijous. D'aquesta manera es renovarà íntegrament la superfície de la via, molt castigada pel freqüent trànsit de vehicles pesants, i se'n corregiran els deterioraments estructurals. Es calcula que per aquest tram circulen entre 40 i 50.000 vehicles diaris, 8.000 dels quals són camions.

En concret, s'actuarà en ambdues calçades, sobre una superfície total de 1.145 km2., aplicant una nova capa de rodadura de 3 en tots els carrils i en els dos sentits de la marxa. A més, prèviament i al carril dret, que és aquell que més trànsit de camions suporta, s'aplicarà específicament un gruix de 15 centímetres d'asfalt en una longitud total de 80 quilòmetres entre ambdues calçades.

Més informació AQUÍ.

Una inversió necessària i reclamada · Ara fa gairebé tres anys, al gener de 2015, els alcaldes d’Igualada, Òdena, Castellolí, El Bruc, Collbató i Esparreguera van signar conjuntament una carta adreçada a l'aleshores ministra de Fomento, Ana Pastor, fent-li evident el malestar dels municipis per l'estat de la via al tram entre Igualada i Esparreguera i la urgència de posar solució a la problemàtica. Posteriorment, al mes de març del mateix any, el ple municipal d'Igualada va aprovar una moció reclamant al Ministerio les inversions necessàries per millorar la seguretat dels conductors en aquest tram de l'A-2.

  • Compartir