Sou a: Inici / Noticies / Triats els projectes guanyadors de la consulta pel Barri del Rec

Triats els projectes guanyadors de la consulta pel Barri del Rec

La Consulta deixa com a resultat 15 propostes en les diferents categories que serviran per reflexionar sobre la configuració del Barri del Rec
25-07-2017

La Consulta de projectes pel Barri del Rec d’Igualada ha triat els tres projectes guanyadors i culmina havent assolit el seu objectiu; aconseguir que equips d’arquitectes i urbanistes d’arreu del món repensin el Barri del Rec a través del debat i l’intercanvi d’idees amb la ciutadania. Com a resultat, Igualada disposa de 15 projectes que reflexionen sobre el futur del Barri del Rec en diferents categories Edificació i mixticitat d'usos; Espai públic i paisatge urbà; i Urbanisme i connectivitat i posen sobre la taula diferents propostes sobre la seva possible configuració.

En aquest sentit, comença ara el procés de transformació del barri, que continuarà amb els àmbits de participació ciutadana lligats al Consell del Rec, posant a disposició de la ciutadania les 15 propostes –les tres guanyadores i les 12 finalistes–, per tal de poder repensar, reflexionar i començar a prendre decisions de cara a la configuració del barri més emblemàtic d’Igualada.

El veredicte dels projectes guanyadors es va fer públic el passat divendres, 21 de juliol, a l’Adoberia Bella, on es va reunir el jurat. Els equips guanyadors en cada concurs han estat ‘Una comporta a mida’ de l’equip redactor Inventario de arquitectura SL, en la categoria Edificació i mixticitat d'usos; ‘Confluència’ de l’equip redactor de Marcos Ruiz de Clavijo Cirajas, en la categoria Espai públic i paisatge urbà; i ‘Clau Rec’ de l’equip redactor de Lorena Maristany Jackson en la categoria Urbanisme i connectivitat. Els tres projectes han estat premiats amb una dotació de 6.000 euros per equip, que se sumen als 4.000 euros que ja van rebre per trobar-se entre els 15 equips finalistes, del total de 48 que es van presentar a la candidatura inicial.

Els 15 treballs han estat exposats durant l’acte de divendres a l’Adoberia Bella i es preveu exposar-los d’una forma més permanent a partir de setembre. Així mateix, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) també ha mostrat el seu interès en mostrar els projectes a la seva seu, un cop hagi finalitzat l’exposició a Igualada.

La Consulta de projectes pel Barri del Rec d’Igualada · El projecte porta per títol “Repensant el barri del Rec” i es tracta d’un concurs d’idees impulsat per l’Ajuntament d’Igualada en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, i amb implicació activa de la ciutadania per tal de fer l’exercici col·lectiu d’imaginar com ha de ser el barri més emblemàtic d’Igualada en un futur. L’objectiu és que la consulta generi noves idees i que connecti el Rec amb projectes similars de reconstrucció de barris industrials d’arreu del món.

Tota la informació relacionada amb la consulta es troba a la web consultarecigualada.cat

  • Compartir