Sou a: Inici / Noticies / 'U, set, u, quatre, segar i batre' clou el Tricentenari

'U, set, u, quatre, segar i batre' clou el Tricentenari

Un recull de les veus poètiques catalanes més rellevants que han dedicat enaltits versos a temes pretèrits i perennes, però no per això oblidats, que formen part intrínseca de la identitat de Catalunya com a país i com a nació.
28-10-2014

El proper dissabte, 1 de novembre, a les 21h, el Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada acollirà el darrer dels actes commemoratius a la ciutat del Tricentenari de l’Onze de Setembre. U, set, u, quatre, segar i batre és un recull de les veus poètiques catalanes més rellevants que han dedicat enaltits versos a temes pretèrits i perennes, però no per això oblidats, que formen part intrínseca de la identitat de Catalunya com a país i com a nació.

En les èpoques d’inquietud política i de guerres, els poetes que volen influir sobre l’opinió i enardir-la cerquen en els seus versos el camí del ressò i la permanència dins la memòria col·lectiva. El dia 11 de setembre de 1714, la llengua, la pàtria i el jou secular són eternitzats per la paraula de “Pitarra”, Salvat-Papasseit, Guimerà, Maragall, Pere Quart, Espriu, Carner, Rahola i Trèmols i Martí i Pol. Així ho han entès Joan Massotkleiner, Toti Soler i Gemma Humet, que ara duen la seva proposta a la capital de l’Anoia.

Uns poetes que esdevenen més actuals i que bateguen més que mai pel rerefons polític que està vivint Catalunya actualment. Per aconseguir-ho, la veu de Massotkleiner reviu aquests mots de gran transcendència i simbolisme i Humet canta a la por, l’angoixa i la solitud inherents a tot conflicte bèl·lic amb una veu brillant i modulada. Hom la considera el relleu generacional de la Maria del Mar Bonet. Poesia i cançons de guerra envoltades i conduïdes per l’extraordinària guitarra de Toti Soler, el contrabaix de Marc Prat i la percussió d’Arnau Figueres. Tot plegat esdevé un cant personal i col·lectiu a la llibertat.

Les entrades tenen un preu de 12 euros i es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres de 19 a 21 h i, el mateix dissabte, dia 1 de novembre, des de dues hores abans a la taquilla del Passatge d’en Vives. Hi ha descomptes per a diversos col·lectius i també es poden comprar a www.ticketea.com.

 

  • Compartir